Afbeelding
Politie Oost-Nederland

Kwart minder inbraken in donkere maanden in gemeente Utrechtse Heuvelrug

20 april 2021 om 05:00 Inbraak

HEUVELRUG In de periode van oktober 2020 tot en met maart 2021 vonden er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug 69 woninginbraken plaats. Dat is een daling van 24,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen werden er 91 woninginbraken geregistreerd. 

Daarmee is er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug weliswaar sprake van een sterke daling, maar die is niet zo sterk als landelijk. Van oktober vorig jaar tot en met maart dit jaar registreerde de politie namelijk zo’n 13.500 woninginbraken, tegenover meer dan 22.000 in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een daling van zo’n veertig procent, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van recent bijgewerkte politiecijfers.

Van de twintig grootste gemeenten steeg het aantal woninginbraken alleen in Zoetermeer. Haarlem en Zwolle telden in de afgelopen maanden relatief de minste inbraken, Eindhoven en Breda juist de meeste. In bijna negen op de tien gemeenten daalde het aantal woninginbraken in de afgelopen wintermaanden ten opzichte van een jaar eerder. Toch zijn er ook gemeenten waar meer inbraken geregistreerd werden, waaronder Alphen aan den Rijn en in Baarn. In het Zeeuwse Tholen vervijfvoudigde het aantal woninginbraken zelfs.

In deze grafiek vind je per provincie en gemeente het aantal woninginbraken in de periode van oktober tot en met maart terug. We hebben hierbij het aantal woninginbraken voor de afgelopen vijf jaar op een rij gezet. Selecteer in het zwarte menu de gemeente of provincie van je keuze.Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie