Afbeelding
WIOA

Negen maanden vermiste hond mogelijk gezien in gemeente Utrechtse Heuvelrug

15 april 2021 om 17:22 Dieren

HEUVELRUG De sinds 5 juli 2020 vermist hond Pico is mogelijk gezien in Maarn. De vrijwilligers die al maanden naar de Spaanse windhond op zoek zijn hebben nu hun hoop gevestigd op inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. ,,Maak alstublieft een melding als u Pico ergens ziet.”

Al sinds 5 juli 2020 wordt met een aantal vrijwilligers vanuit WIOA (Waar is onze Angel) en met speurhonden en speurhondengeleiders vanuit DiNo’s gezocht naar Pico. De Spaanse windhond is met een transport vanuit Spanje naar Nederland in de omgeving van Amersfoort gebracht en daar heeft de nieuwe eigenaar de hond overgenomen. ,,Tijdens een korte wandeling in Bosch en Duin heeft Pico echter kans gezien te ontsnappen en sindsdien is hij zwervende in het gebied van wat Staatsbosbeheer ‘Utrechtse Heuvelrug Noord’ noemt”, aldus Xandra Kool namens WIOA. Hier vallen de gemeente Zeist, De Bilt, Baarn en Soest onder. 

GEURSPOREN ,,Telkens waren er zichtmeldingen en telkens was Pico het zoekteam te slim af en was hij weer weg. Gelukkig kunnen de speurhonden bijna elke zichtmelding ‘uitvragen’ en bevestigen danwel ontkrachten dat het om Pico gaat. Honderd procent garantie kan er feitelijk nooit gegeven worden, tenzij de speurhondengeleider Pico zelf ook ziet tijdens het speuren, maar bij benadering kunnen de honden wel heel duidelijk aangeven of ze Pico zijn geur oppakken. Dit gebeurt allemaal met behulp van een geurbron van Pico.”

FIJN EN MINDER FIJN Op zondag 28 maart werden de vrijwilligers gebeld door een behulpzame inwoner van Maarn dat hij mogelijk Pico had gezien in de bossen achter Doorn, tussen Maarn en Maarsbergen in. Kool: ,,Dit was enerzijds heel fijn, want het was (na uitvraag door de speurhond) een bevestiging dat het inderdaad om Pico ging. Anderzijds minder fijn, omdat Pico zijn leefgebied nog groter aan het maken is door de ‘doorsteek’ naar de Utrechtse Heuvelrug Zuid te maken en mogelijk doorreist richting Ede, Veluwe naar Arnhem.”

MELDEN De vrijwilligers vragen in ieder geval nu ook de hulp van de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om ook aandacht voor deze vermissing te hebben. ,,Dit hoeft eigenlijk alleen in de vorm van een telefonische melding op nummer 06-28242447 of 06-11511065, zodra de hond gezien wordt. Hiermee kan het zoekteam dan actie ondernemen en tevens weten we dan waar Pico mogelijk verblijft.” Pico heeft ook een eigen Facebookpagina, kijk hier voor meer informatie.

advertentie
advertentie