Afbeelding
Merlijn Spenkelink

Amerongse Berg onderdeel toertocht Classico Boretti

Wielrennen

AMERONGEN De dertiende editie van de Classico Boretti keert terug naar de historische Kazerneterreinen in Ede. Op zaterdag 16 mei 2020 kunnen recreatieve fietsers kiezen uit routes van 30, 65, 115 of 170 km. De toertocht met een Italiaans tintje was in 2019 met ruim 4.500 deelnemers volledig uitverkocht.

De Classico Boretti kent een uitgebreid deelnemerspakket. Voor alle deelnemers ligt vooraf een limited edition Boretti wielershirt klaar. De verschillende routes gaan over de mooie natuurgebieden van de Veluwe en klassiekers als de Amerongse Berg, Grebbeberg en Posbank.

Op de Kazerneterreinen in Ede wordt zaterdag 16 mei met diverse foodtrucks en optredens van artiesten een echte Italiaanse festivalsfeer gecreëerd. Na afloop kunnen deelnemers op het festivalterrein nagenieten onder het genot van een heerlijke pastamaaltijd die is inbegrepen bij inschrijving. Ook ontvangen alle deelnemers een unieke medaille als aandenken aan de gereden tocht.

WE ARE CYCLING SERIES Classico Boretti maakt deel uit van We Are Cycling. Elk jaar organiseert We Are Cycling meer dan vijftig fietsevents in België, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Oostenrijk voor gepassioneerde fietsers van elk niveau. In Nederland maken onder andere de KlimClassic, Gerrie Knetemann Classic en sinds dit jaar ook de Ronde van Nijmegen onderdeel van de We Are Cycling kalender.

INSCHRIJVEN Inschrijven kan vanaf vandaag via www.classicoboretti.nl. In 2019 was de Classico Boretti met ruim 4.500 deelnemers uitverkocht. Voor de editie van 2020 kunnen de eerste 500 inschrijvers zich met korting inschrijven.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 8 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32