Afbeelding
Merlijn Spenkelink

Amerongse Berg onderdeel toertocht Classico Boretti

Wielrennen

AMERONGEN De dertiende editie van de Classico Boretti keert terug naar de historische Kazerneterreinen in Ede. Op zaterdag 16 mei 2020 kunnen recreatieve fietsers kiezen uit routes van 30, 65, 115 of 170 km. De toertocht met een Italiaans tintje was in 2019 met ruim 4.500 deelnemers volledig uitverkocht.

De Classico Boretti kent een uitgebreid deelnemerspakket. Voor alle deelnemers ligt vooraf een limited edition Boretti wielershirt klaar. De verschillende routes gaan over de mooie natuurgebieden van de Veluwe en klassiekers als de Amerongse Berg, Grebbeberg en Posbank.

Op de Kazerneterreinen in Ede wordt zaterdag 16 mei met diverse foodtrucks en optredens van artiesten een echte Italiaanse festivalsfeer gecreëerd. Na afloop kunnen deelnemers op het festivalterrein nagenieten onder het genot van een heerlijke pastamaaltijd die is inbegrepen bij inschrijving. Ook ontvangen alle deelnemers een unieke medaille als aandenken aan de gereden tocht.

WE ARE CYCLING SERIES Classico Boretti maakt deel uit van We Are Cycling. Elk jaar organiseert We Are Cycling meer dan vijftig fietsevents in België, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Oostenrijk voor gepassioneerde fietsers van elk niveau. In Nederland maken onder andere de KlimClassic, Gerrie Knetemann Classic en sinds dit jaar ook de Ronde van Nijmegen onderdeel van de We Are Cycling kalender.

INSCHRIJVEN Inschrijven kan vanaf vandaag via www.classicoboretti.nl. In 2019 was de Classico Boretti met ruim 4.500 deelnemers uitverkocht. Voor de editie van 2020 kunnen de eerste 500 inschrijvers zich met korting inschrijven.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 6 uur geleden
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 7 uur geleden
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 10 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bloemencorso uitgebreid bij Regio 90FM en Regio 90TV 10 aug, 16:11
Afbeelding
Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden 10 aug, 13:48