Afbeelding
Rinus van Denderen

Rick Andeweg stopt einde seizoen als hoofdtrainer bij DEV Doorn

Voetbal

DOORN Rick Andeweg vertrekt aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer bij DEV Doorn 1. Hij wil zijn ambitie achterna gaan na vier jaar hoofdtrainer te zijn geweest bij DEV Doorn 1 en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Andeweg is sinds 2019 hoofdtrainer van het eerste elftal van DEV Doorn. 

Als voetballer speelde hij voor DEV Doorn, DOVO, Roda `46 en CDW en in 2008 kwam hij weer terug bij DEV Doorn om nog een aantal jaren in het eerste te spelen. ,,Zoals wij hem kenden als speler, zo fanatiek en betrokken is hij ook altijd als trainer”, laat het bestuur van de club weten. ,,Het lukte hem de afgelopen jaren om een groep jonge spelers, waarvan een groot deel afkomstig is uit de eigen jeugd van DEV Doorn, om te smeden tot een hecht team. In combinatie met het aanvallende en attractieve spel van DEV Doorn 1 resulteert dit in goede resultaten en zorgt het voor een steeds groter wordende groep toeschouwers die wekelijks langs de lijn staat, zowel uit als thuis.” 

DEV Doorn 1 is dit nieuwe seizoen goed begonnen door alle wedstrijden te winnen. Het vorige seizoen eindigde het team met 64 punten als tweede in de competitie en miste het elftal van Andeweg nipt promotie naar de derde klasse. In de twee seizoenen daarvoor werd de competitie beide keren stop gezet vanwege corona. ,,De vereniging DEV Doorn is Rick dankbaar voor zijn inzet voor en bijdrage aan DEV Doorn. We wensen hem alle geluk en succes toe bij het najagen van zijn persoonlijke ambitie en natuurlijk bij het goed afsluiten van zijn carrière bij DEV Doorn 1.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar 14 uur geleden
Afbeelding
Bescheiden voordeeltje voor de gemeente 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 23 uur geleden
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 5 dec, 12:38
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ 5 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30