Bart Laponder (2) is voor de tweede keer trefzeker voor zaterdag-vierdeklasser DVSA in het thuistreffen tegen SVF uit Cothen. Foto Rinus van Denderen

DVSA doet zichzelf te kort

11 oktober 2020 om 11:39 Voetbal

AMERONGEN Ook in de derde wedstrijd van de competitie seizoen 2020-2021 slaagde zaterdag-vierdeklasser DVSA er niet in om de punten in eigen huis te houden. In de thuiswedstrijd tegen SVF uit Cothen bleef de formatie van hoofdtrainer Robbin Koenders steken op een 3-4 nederlaag ondanks een uitstekend slotoffensief. Met name in de defensie van de Amerongers ontbrak het bij tijd en wijle aan de nodige concentratie, waardoor continu achter de feiten werd aangelopen. Een bittere pil voor DVSA dat het aan inzet en voetballend vermogen zeker niet ontbrak.

Op een door het ontbreken van toeschouwers en supporters troosteloos sportpark De Burgwal, thuishaven van DVSA, gingen beide ploegen in de aanvangsfase gelijk op, ontstonden er hier en daar wat mogelijkheden en was er van enig krachtsverschil geen sprake.

Maar zwak uitverdedigen van de thuisformatie werd in de 28e minuut afgestraft door SVF dat daarmee op een 0-1 voorsprong kwam. Alhoewel DVSA in de resterende tijd tot aan het rustsignaal het heft in handen nam en op zoek ging naar de gelijkmaker, was het op slag van rust SVF dat de niet goed uitziende defensie van Amerongen trakteerde op een tweede tegentreffer (0-2), wat tevens de tussenstand betekende na vijfenveertig minuten voetbal. Een weliswaar behoorlijke domper voor DVSA, maar gezien het vertoonde spel nog zeker niet onoverkomelijk.

ACHTER DE FEITEN AAN Met twee verse krachten in de Koenders formatie (Boris van Bergen voor Axel van Dijk en Mohammed El Azzouzi voor Joep van Keuk), ging DVSA bij aanvang van de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Onder aanvoering van de uitstekend spelende aanvalsleider Tim Willemse, was het Bart Laponder die in de 49e minuut de 1-2 binnenkopte en leek de gelijkmaker niet lang op zich te laten wachten.

Zwak (uit) verdedigen genadeloos afgestraft

Maar een door scheidsrechter Addy IJzerman in de 58e minuut aan SVF toegewezen en beheerst binnen geschoten strafschop (1-3) deed DVSA weer achter de feiten aan lopen. Met korte tijd later een vierde treffer voor de gasten uit Cothen (1-4), leek de wedstrijd te zijn gelopen.

Maar niets was minder waar. In de eindfase van de wedstrijd toonde DVSA uit het goede hout te zijn gesneden en kwam door treffers van Azzouzi en Laponder terug tot 3-4. Maar ondanks dit sterke slotoffensief bleef het bij een 3-4 eindstand en stond de Amerongse formatie voor de derde keer op rij met lege handen.

Trainer Robbin Koenders: ,,We hebben in de eerste helft met name achterin verkeerde keuzes gemaakt. Zo voelden we dat na afloop ook allemaal. Alhoewel we nog zoekende en groeiende zijn naar de juiste balans in het team, doet deze nederlaag toch pijn. We zijn afgestraft op onze eigen fouten. Toch zie ik de nodige progressie en eenheid in de ploeg die zeker tot resultaat gaat leiden, ondanks de mindere seizoenstart.”