Hoofdtrainer Jan van Dalem en assistent zoon Mark van Dalem
Hoofdtrainer Jan van Dalem en assistent zoon Mark van Dalem import

DVSA doet zichzelf geen plezier

13 mei 2018 om 11:50 Sport/sport

AMERONGEN Zaterdag vierdeklasser DVSA leed in de uitwedstrijd tegen Lienden duur en zuur puntenverlies. De ploeg van trainer Jan van Dalem verloor dit belangrijke treffen voor een plaats in de nacompetitie met 2-1 en lijkt, met nog twee wedstrijden voor de boeg, de boot te gaan missen. Assistent trainer Mark van Dalem: ,,Ondanks dat we veruit de bovenliggende partij waren, ontbrak het aan het benutten van veel geboden kansen. We zullen de nog te spelen twee resterende wedstrijden moeten winnen om nog een kans te maken en zijn dan nog afhankelijk van wat de concurrentie gaat doen. Het belooft nog een spannende eindfase te gaan worden".

De formatie uit Amerongen kende een goede start, waarin vanuit een gesloten organisatie en met een hoog baltempo tal van kansen werden gecreëerd, die echter allen in de eindfase niet het gewenste  en gehoopte effect opleverden. In tegenstelling tot de verwachte openingstreffer van DVSA, kreeg de ploeg tegen de verhouding in de 36e minuut een gevoelige draai om de oren door een doelpunt van thuisploeg Lienden, dat vanuit een toegekende vrije trap op een 1-0 voorsprong kwam. Balverlies kort voor rust betekende een tweede klap in het gezicht van DVSA dat, ondanks het betere van het spel, slechts genoegen moest nemen met een zeker niet verwachte 2-0 ruststand.

Ook in het tweede deel van deze wedstrijd een strijdbaar DVSA dat met goed voetbal naarstig op jacht ging naar de aansluitingstreffer/gelijkmaker, teneinde aan het eind van de rit niet geheel met legen handen te komen staan. Maar in die opzet slaagde de van Dalem formatie maar ten dele. Alhoewel invaller Steunebrink in de 85e minuut de aansluitingstreffer wist binnen te schieten, slaagde DVSA er in de resterende tijd (inclusief een zevental minuten extra tijd) niet meer in om in ieder geval nog één punt veilig te kunnen stellen, waardoor het een lastige opgave zal gaan worden om nacompetitievoetbal te bewerkstelligen.