Helmert Lokhorst (l) is gekozen als Clubheld. Op de foto met de nieuwe voorzitter Gerd de Kruif.
Helmert Lokhorst (l) is gekozen als Clubheld. Op de foto met de nieuwe voorzitter Gerd de Kruif. Monique José Timmermans

SVMM trots op Sportheld van 2019

Voetbal

MAARN Helmert Lokhorst is gekozen als Clubheld 2019 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ,,Waarom? Die vraag hoef je niet te stellen, dat vindt iedereen hier vanzelfsprekend", vertelt de nieuwe voorzitter van SVMM Gerd de Kruif. ,,Hij kent de club en de leden, doet alles wat nodig is, zorgt voor sfeer en heeft de jeugd hier op zien groeien." Lokhorst zelf lacht bescheiden, voor hem is het vanzelfsprekend om al 26 jaar klaar te staan voor zijn club.

Monique José Timmermans

Ook voor de clubs uit de omgeving die uit spelen op SVMM is Lokhorst een bekend gezicht. Hij verwelkomt de spelers gastvrij en hij mocht dan ook rekenen op stemmen uit de hele gemeente. ,,De vader van SVMM", wordt hij genoemd. ,,De manier waarop hij bezig is, is van groot belang voor de sfeer. Hij doet heel veel en houdt ervan dat de dingen gaan zoals het hoort", aldus De Kruif.

SAMEN ,,Je doet het met z'n allen", meent Lokhorst zelf. Iedere zaterdag om 07.00 uur inspecteert hij de velden voordat de pupillen komen. ,,Ik ben erin gerold toen de wedstrijdsecretaris uitviel en zo kwam van het één het ander. Het leuke is dat je een band blijft houden met de kinderen die als jonge pupil starten met voetbal. Bewust ben ik nooit trainer geweest, wel leider." De sociale kant kenmerkt het optreden van Lokhorst. ,,Samen met de pupil van de week een doelpunt maken en een frietje eten. Even dat feestje creëren."

SOCIAAL Dat sociale aspect is kenmerkend voor SVMM meent De Kruif. ,,Ik woon nu 20 jaar in Maarn, ben echt een voetbaljongetje en heb hier nu een zoon en een dochter op de velden actief. SVMM is een leuke vereniging en speelt een belangrijke rol. Niet alleen om te voetballen, het clubhuis is een ontmoetingsplaats voor veel mensen uit Maarn en Maarsbergen. Ik vind het bijzonder om het voorzitterschap over te nemen van Dennis van Ravenswaaij. Hij heeft het heel goed gedaan."

SFEER ,,Men komt hier echt voor voetbal en gezelligheid. Hier worden spelers niet betaald,, in tegenstelling tot wat bij veel clubs gebruikelijk is. Zelfs als jongeren verhuizen vanwege studie of werk, zie je ze hier regelmatig terug", illustreert Lokhorst de betekenis van de club in het dorp. ,,De gezellige sfeer gaat goed samen met de sportieve ambities. We zijn natuurlijk wel een sportvereniging."

TEAMS Er zijn veel jeugdteams, zowel jongens als meiden en de instroom blijft doorgaan. Voor elke leeftijdscategorie is er een team. ,,En dan is het gewoon samen spelen, net als in andere kleinere dorpen kun je geen selecties maken op speelsterkte. Die gemixte teams geven een mooie chemie op het veld. Veel ROC-jongens komen training geven met daarnaast professioneel opgeleide trainers." Naast heren, krijgen ook de dames een steeds vastere basis. ,,Er zijn twee jeugdteams en daarnaast zijn er senioren. Ze spelen 7 tegen 7 op de vrijdagavond. Die poule moet wat groter zijn. De dames willen niet elke vrijdag weg bij hun gezin."

SPORT ,,In een dorp sta je samen voor behoud van de voorzieningen en vanuit één gezin zijn de ouders en kinderen vaak lid bij verschillende verenigingen: hockey, tennis en voetbal. Er is dan ook goed onderling overleg tussen de drie sportclubs, die op een aantal vlakken actief samenwerken. Jaarlijks is een van hen de gastheer voor de gezamenlijke nieuwjaarsborrel, dit jaar is het SVMM. Dat is echt een stokpaardje van Dennis geweest en een lijn die we voortzetten", vertelt De Kruif tot slot.

Kijk voor meer informatie op de website www.svmm.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 23 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30