FC Driebergen aanvoerder Jelle Adema (rechts) ging voorop in de strijd en was in alle opzichten een voorbeeld voor zijn teamgenoten
FC Driebergen aanvoerder Jelle Adema (rechts) ging voorop in de strijd en was in alle opzichten een voorbeeld voor zijn teamgenoten Foto Rinus van Denderen

FCD toont inzet en karakter

Voetbal

Hoofdrol voor FC Driebergen aan- voerder Jelle Adema

DRIEBERGEN In de semi derby tegen Odijk toonde thuisploeg FC Driebergen afgelopen zaterdag uit het goede hout te zijn gesneden. Na een matige eerste helft waarin de Driebergenaren angstig en nerveus oogden, ging in het tweede deel het roer om en toonde het team van hoofdtrainer Christiaan Hageraats karakter en werklust, wat uiteindelijk resulteerde in een op alle fronten dik verdiende 2-1 eindzege. Een absolute hoofdrol was daarbij zonder meer weggelegd voor FCD-aanvoerder Jelle Adema die zijn team voor ging in de strijd en met twee gave treffers zijn sterke optreden kracht wist bij te zetten.

Huub van Aerssen

Dat het tegen Odijk geen eenvoudige opgave zou gaan worden voor de blauw witten uit Driebergen stond voor aanvang van dit treffen eigenlijk wel vast. En dat werd ook zichtbaar duidelijk in de eerste vijfenveertig minuten van dit treffen in de zaterdag vierde klasse H, waarin de thuisploeg angstig en nerveus oogde en waarin de gasten uit Odijk veruit de boventoon voerden.

In het eerste kwartier werd Driebergen bij vlagen overlopen door de fysiek sterke ploeg uit Odijk en kroop met enige regelmaat door het oog van de naald. Toch was het FC Driebergen dat halverwege de eerste helft, weliswaar tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong kwam door een fraaie individuele actie van aanvoerder en smaakmaker Jelle Adema die zijn solo optreden ook bekwaam wist af te ronden.

Met nog een kwartier speeltijd tot aan het rustsignaal slaagden de gasten uit Odijk er in om de stand weer gelijk te trekken (1-1) en bleef het met veel kunst- en vliegwerk tot aan de thee bij die 1-1 tussenstand. Een eerste helft waarin de thuisformatie niet kon overtuigen en het met fases ontbrak aan het broodnodige zelfvertrouwen.

VERTROUWEN In tegenstelling tot de eerste helft, in het tweede deel een compleet ander FC Driebergen dat nu wel initiatief toonde en meer en meer de regie naar zich toe wist te trekken. Onder leiding van een Adema en 'terriër' Michel Hoekstra steeg de Hageraats formatie met regelmaat boven zichzelf uit, toonde nu wel karakter en kwam in de 72e minuut op een 2-1 voorsprong door een tweede uitermate fraaie treffer van 'man of the match' Jelle Adema. Alhoewel beide ploegen in de eindfase van dit treffen tegen een rode kaart aanliepen, bleef het bij een dik verdiende 2-1 eindoverwinning voor de thuisploeg.

Adema: ,,Wat een tof gevoel. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Deze driepunter geeft vertrouwen en brengt ons als ploeg weer dichter bij elkaar."

Hageraats: ,,Wat ben ik trots op de mannen. Met name op de wijze waarop zij zich als team in de tweede helft hebben gemanifesteerd. Teamgeest en teamspirit hebben geleid tot deze overwinning. Een compliment voor deze nog relatief jonge ploeg in opbouw."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 23 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30