Annelie de Korte en Maayke Brouwer.
Annelie de Korte en Maayke Brouwer. Theo Beumer

Ook Maayke Brouwer naar DVO

Korfbal

BENNEKOM/DOORN DVO/Accountor uit Bennekom kan de tweede versterking voor het komende seizoen aankondigen: Maayke Brouwer komt over van TOP/LITTA. De zus van de vorige week gepresenteerde Barbara Brouwer kwam, na periodes bij KC Doorn en Dalto, vier jaar uit voor de club uit Sassenheim, waarvan het laatste jaar zelfs veelvuldig in het eerste team.

Dat ze ooit nog zo hoog zou acteren, had ze een aantal jaar geleden waarschijnlijk niet gedacht: ,,Op relatief jonge leeftijd ben ik in een vriendenteam gaan spelen om het plezier in het spelletje weer terug te vinden. Vier jaar geleden heb ik toch de overstap naar TOP gemaakt, omdat ik merkte dat ik nog te fanatiek was en wilde kijken waar mijn plafond lag.”

Dat plafond bleek nog behoorlijk hoog, want in de Bollenstreek werd ze elk jaar beter.,,Bij TOP kreeg ik de kans om met de beste korfballers/sters van Nederland te trainen en mijn ambitie om mezelf nog verder te ontwikkelen op hoog niveau voort te zetten. Dit seizoen heb ik in het eerste mogen spelen en geprobeerd die kans met beide handen aan te grijpen. Een fantastische ervaring, die ik niet had willen missen!”, aldus de ‘first lady of the brand’ bij Welvaere. 

Het mondde dus uit in veertien duels in de Korfbal League, waarin ze vaak als schaduwspits naast Barbara speelde en 20 goals maakte. Ze kiest nu voor een nieuw avontuur in Bennekom en is TOP dankbaar voor de tijd: ,,Fijne club, mooie mensen. Ik heb vier jaar met ontzettend veel plezier heen en weer gereden tussen Doorn en Sassenheim.”

Spelplezier speelde opnieuw een belangrijke rol bij haar beslissing: ,,Plezier staat voorop! Dus dat hoop ik uiteraard te vinden bij DVO. En ik denk dat de fanatieke selectie van DVO mij ook verder kan helpen het beste uit mezelf te halen! In de gesprekken met DVO voelde ik vertrouwen naar mij toe en helder beeld over wat ik zou kunnen toevoegen aan de selectie. De ambitie die DVO heeft, de kans om mezelf nog verder te ontwikkelen als speelster en als klein voordeel de reisafstand maakte voor mij de keuze compleet.”

De Commissie Topsport is ervan overtuigd dat Brouwer een heel leuke tijd in haar nieuwe omgeving gaat krijgen. DVO/Accountor-coach Richard van Vloten is vanzelfsprekend tevreden dat hij volgend jaar nog een dame met routine kan verwelkomen aan zijn overwegend jonge vrouwenkant:,,Maayke is een ervaren dame die een goed seizoen in TOP 1 heeft gedraaid. Ze is een echte winnaar die een uitdaging om hoger te komen en beter te worden niet uit de weg gaat. Dat zijn precies de mensen die we graag zien bij DVO en het is mooi dat ze dit samen met Barbara bij DVO gaat komen doen.”

Bron: www.dvo-korfbal.nl 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31