Afbeelding
Maayke Brouwer

Barbara Brouwer verruilt TOP voor DVO/Accountor

Korfbal

HEUVELRUG Barbara Brouwer zet haar korfballoopbaan voort bij het Bennekomse DVO/Accountor. De ervaren international komt over van TOP/LITTA, waar ze grote successen vierde, maar afgelopen seizoen mee degradeerde uit de Korfbal League. Haar wens om op het hoogste niveau actief te blijven, maakte een vertrek uit de Bollenstreek eigenlijk onvermijdelijk.

De naam en faam snelt een atlete als Brouwer vooruit, maar voor de volledigheid toch een introductie. Ze begon met korfballen bij KC Doorn en maakte op haar twaalfde de logische overstap naar Dalto/Klaverblad Verzekeringen, waar ze al op 17-jarige leeftijd debuteerde in het eerste. 

Aan interesse geen gebrek, maar de medewerkster van TeamNL Athlete Services koos er dus voor om haar carrière te vervolgen in Bennekom: ,,Bij DVO heb ik van jongs af aan al contacten en al vaker gesprekken gehad waaruit telkens bleek dat DVO mij heel graag als speler wilde hebben. Ik ben een gevoelsmens en voor mijn gevoel is het nu het juiste moment om de overstap te maken. Waarbij het natuurlijk ook heel prettig is dat DVO in de buurt is.”

DVO/Accountor-coach Richard van Vloten kan zijn geluk niet op met zijn nieuwe aanwinst: ,,Ik ben uiteraard erg blij dat een ervaren topdame als Barbara ervoor kiest om bij DVO aan te sluiten. Ze is al jaren international en heeft als clubspeelster heel wat landstitels op haar naam staan. Ze is een geweldige aanvulling op onze toch al talentvolle vrouwen en ik vind het mooi om te zien dat zij aan de ambitie van DVO ook een bijdrage wil leveren.”

Met het aantrekken van Brouwer onderstreept DVO inderdaad de ambitie te blijven meestrijden om de play-offs en die felbegeerde plek in de finale. Onder Van Vloten is de afgelopen jaren vooral vanuit eigen geledingen gebouwd aan een nieuw team en het afgelopen seizoen heeft uitgewezen dat de groep zich nu al kan meten met de bovenkant van de Korfbal League. Gerichte versterkingen van buitenaf kunnen er vervolgens voor zorgen dat het laatste gaatje richting de absolute top gedicht wordt.

Bron: www.dvo-korfbal.nl 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04