Amsterdamse loopt halve marathon tijdens Heuvelrugloop

13 juni 2022 om 07:23 Atletiek Monique José Timmermans
Gert Dijkhorst en Laura Ellert zijn enthousiast over de Heuvelrugloop op 18 juni in Maarn.
Gert Dijkhorst en Laura Ellert zijn enthousiast over de Heuvelrugloop op 18 juni in Maarn.

MAARN Niet veel dames lopen de halve marathon (21,1 kilometer) tijdens de Heuvelrugloop. Het is een zwaar parcours door de bosrijke omgeving met zanderige paden. ,,Ineens liep ik in Maarn bijna letterlijk een hardlopende dame tegen het lijf. Zij was aan het trainen voor de Heuvelrugloop vertelde ze”, aldus Gert Dijkhorst die net met de posters door het dorp liep. ,,Een praatje is snel gemaakt.”

,,Buiten de eigen regio zijn we gewoon ook bekend. Deze Laura Ellert komt uit Amsterdam en traint hier de hellingen van de Ruiterberg en de Hoogstraat om goed te presteren op 18 juni. Dat is toch geweldig? In Amsterdam maakt ze menig brug en viaduct onveilig om het klimmen en dalen in de benen te krijgen. Dan zijn wij toch bevoorrecht met het Na..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.