Trainen voor Maarnse Heuvelrugloop

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - In het voorjaar 2008 organiseert Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum in Amerongen en Doorn hardloopcursussen in voorbereiding op de Maarnse Heuvelrugloop op 21 juni. ‘Samen, maar toch op je eigen niveau’ leren de deelnemers in acht weken op een verantwoorde en leuke manier hard te lopen met als doel de conditie te verbeteren en deelname aan de Heuvelrugloop op 21 juni in Maarn.

Op deze manier proberen wij mensen zonder of met enige loopervaring het plezier van het hardlopen over te brengen. De trainingen staan onder leiding van zeer ervaren en enthousiaste looptrainers.

Inhoud trainingen

De trainingen zijn toegankelijk voor zowel de beginner als de loper met enige ervaring. Iedere training bevat een warming-up, een afwisselend programma met loopoefeningen, een intervaltraining en een cooling-down. Daarnaast krijgen de deelnemers een schema waarin ‘huiswerk’ is opgenomen. Ook wordt aandacht besteed aan alle aspecten die met hardlopen te maken hebben zoals voeding, trainen op hartslag en blessurepreventie. De trainingen vinden plaats in Amerongen nabij het sportcentrum en Doorn vanuit het Doornse gat. De deelnemers bereiden zich voor op de 4,2 km (beginners) of 10 km (enige ervaring) tijdens de Heuvelrugloop.

De Heuvelrugloop

De Heuvelrugloop is sinds drie jaar een nieuw evenement in de provincie Utrecht. U kunt hier kiezen uit een 1/10 Marathon (4,2 km), 10 km of halve Marathon. Alle parcoursen laten u een schitterend stukje van de Utrechtse Heuvelrug zien. Behalve het hardlopen staat het evenement in het teken van sfeer en ontspanning. Niet voor niets is de Heuvelrugloop één van de snelst groeiende evenementen uit de regio! De start is op zaterdagavond met aansluitend tal van andere festiviteiten.

Zaterdagmorgen (09.30 uur), Amerongen, 10, 17, 24, 31 mei, 7, 14 en 28 juni 2008

Donderdagavond (19.00 uur) Doorn, 8, 15, 22 en 29 mei, 5, 12 en 26 juni 2008

De kosten bedragen slechts € 49,50. Hierbij is inbegrepen:

* Zeven trainingen onder deskundige begeleiding

* Gedifferentieerde trainingsschema’s

* Toegang tot helpdesk voor advies

* 15% korting op kleding en schoeisel in Aart Stigter’s Runningshop (Amerongen), gedurende de cursusperiode

* Startbewijs voor de Maarnse Heuvelrugloop

* Herinneringscertificaat

* Warming-up en begeleiding van trainers tijdens de loop

* Het “hardlopen is leuk” – T-shirt

* Gratis lidmaatschap van een maand, indien men na de Heuvelrugloop lid wordt van één van de loopgroepen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum: 0343-461397 (vraag naar Ellen Abbringh of Aart Stigter). Info per e-mail? running@sportcentrumaartstigter.nl. Inschrijven kan via www.hardlopenisleuk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie