verzamelen voor de start
verzamelen voor de start Wil Lakerveld

TRADITIONELE KONINGSDAGWEDSTRIJD DOORNSE GOLFCLUB

Sport Deel je nieuws

Om de Koning niet voor de voeten te lopen organiseert De Doornse Golfclub traditiegetrouw haar koningsdagwedstrijd op de zondag voor zijn verjaardag. De befaamde Royal Presidents Chipper is een vlaggetjeswedstrijd waarbij iedereen een vlaggetje met zijn naam en een aantal slagen behorend bij de handicap mee krijgt. Als het aantal slagen verbruikt is moet het vlaggetje geplant worden. Het vlaggetje dat als laatste geplaatst wordt brengt de overwinning.

Om er een extra gezellige dag van te maken worden er nog andere activiteiten georganiseerd. Zoals het cavia putten. Denk aan Fred Oster, lang geleden, met zijn baan met cavia’s. Dit keer gaan er geen cavia’s de genummerde gaten in maar golfballen. En de oranje ballen brachten dubbele punten op.

Ook het jeu de boules is altijd populair en sinds een aantal jaren ook het blik chippen. 10 blikken gestapeld op een bankje, een golfclub en 3 tennisballen en probeer ze maar om te gooien. Moeilijker dan je denkt.

36 spelers deden enthousiast aan deze dag mee. Organisatoren Ed Waelpoel en Roy Pamboer hanteerden weer een strak schema. Onder een mooi oranjezonnetje zagen we de spelers de baan rondgaan in hun oranje outfits, de een nog creatiever gekleed dan de ander. In de “heerlijke hut” bij hole 5 stond de bekende oranjebitter waar graag gebruik van gemaakt werd.

Na de eerste 9 holes werd er geluncht en werden de eerste glazen wijn besteld. Voor de volgende 9 holes moest iedereen vanaf hole 1 starten om te proberen zijn vlag zo lang mogelijk niet te planten. 2 dames en 4 heren hadden hun vlag nog na 18 holes en gingen na een pauze weer de baan in. Op hole 19 viel de beslissing. Bij de dames won Wouda Boeschoten, Marjolein de Vos werd tweede en Liesbeth Tielenius Kruythoff derde. Bij de heren won Roy Pamboer met een birdie, een tweede plaats voor Hans Renkema en Ed Waelpoel werd derde.

Bij de prijsuitreiking bleek zowel het cavia putten als het blikchippen gewonnen te zijn door hetzelfde team. Dit team bestond uit Nanno Nommensen, Barbara Kempers en Roy Pamboer.

Tineke Alflen, Bert Popma en nieuw lid Bea van Leeuwen wonnen de jeu de boules wedstrijd. Een mooie entree in de club voor Bea.

Zoals gebruikelijk op de Doornse Golfclub bleef het nog lang gezellig op het terras.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 27 sep, 07:06
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28