Voetbalcoach Dave Niks
Voetbalcoach Dave Niks Michiel Mooyaard

Het CDA trapt de bal rollen!

Sport Deel je nieuws

Als voetbalcoach bij FC Driebergen laat Dave Niks wekelijks de bal rollen. Dit keer in het bijzonder,  om aandacht te vragen voor het belang van Sport in de gemeente. ”Sport is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen. Dat is juist nu zo door Corona zo hard nodig. Sporten is niet alleen gezond, het is ook nog eens gezellig! Daar moet de gemeente juist de komende jaren in investeren, in een sportieve verbinding.” Woensdagmiddag deelde Dave daarom als statement voetballen uit op het sportveld. 

Dave is ook Familiepsycholoog. Hij weet als geen ander hoe belangrijk sport is voor het welzijn van mensen. ”Iedereen moet mee kunnen doen.” Dave ziet graag dat kinderen zich op een veilige manier kunnen ontwikkelen. Thuis, op school en op de sportvereniging. “Een voetbalclub is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. De teamspirit is hartverwarmend en doet mensen goed. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Er is ook een onderlaag, waarvan we weten dat deze bestaat, en niet altijd open besproken wordt. Waar kinderen en ook volwassenen zich om redenen niet veilig voelen. Waar gepest wordt, waar mensen buiten gesloten worden en zich zich onveilig voelen.”

Dave vindt dat dit bespreekbaar gemaakt moet worden. ”De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en is de schakel tussen scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties. In samenwerking kunnen zij door scholing en vorming een bijdrage leveren aan de sociale veiligheid in de gemeente. En dus vindt Dave dat sociale veiligheid verankerd moet worden in het veiligheidsbeleid van de gemeente.

Daarom heeft Dave Niks besloten politiek actief te worden. Hij heeft zich aangesloten bij de lokale CDA afdeling Utrechtse Heuvelrug en kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. “De partij is in alle dorpen lokaal betrokken, zet zich in voor een sterk gezinsleven en is sterk verbonden aan het sociaal maatschappelijke middenveld. Wat de basis voor een sociale samenleving. En het CDA is een sportieve partij die het verenigingsleven hoog in het vaandel heeft staan.” Dave Niks trapt dus de bal naar voren. 

Overhandiging voetballen aan FC Driebergen
Team CDA Utrechtse Heuvelrug
advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04