Voorzitter Stichting Leersumse Kids Fair, Aafke Zwart overhandigt de donatie aan de voorzitter van Stichting Gaandeweg, Jan-Joost Galesloot op de bouwplaats van het vakantiehuis ‘Zon’ op het Grote Bos in Doorn
Voorzitter Stichting Leersumse Kids Fair, Aafke Zwart overhandigt de donatie aan de voorzitter van Stichting Gaandeweg, Jan-Joost Galesloot op de bouwplaats van het vakantiehuis ‘Zon’ op het Grote Bos in Doorn Stichting Gaandeweg

Leersumse Kids Fair steunt via Stichting Gaandeweg Oekraïense kids

5 april 2022 om 08:49 Lokaal Deel je nieuws

Het team van Stichting Leersumse Kids Fair heeft een deel van de opbrengst van de recente kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Binder geschonken aan Stichting Gaandeweg.  Deze stichting zet zich in voor gezinnen waarvan een kindje kanker heeft. Op dit moment helpt de stichting ook bij crisisopvang van Oekraïense kinderen en hun gezinnen die kanker hebben, onder andere in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. De Leersumse Kids Fair heeft een bijdrage geschonken aan ov-kaarten voor deze gezinnen zodat ze naar het ziekenhuis kunnen. 

Stichting Gaandeweg (www.gaandeweg.nl) biedt gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft, gratis een korte vakantie aan. Voor dit doel beschikt de stichting over eigen vakantiehuizen door heel Nederland. Op dit moment wordt een nieuw huis in Doorn gebouwd.

Gezinnen uit Oekraïne

Op RCN Vakantiepark het Grote Bos in Doorn heeft Stichting Gaandeweg op dit moment zes gezinnen uit Oekraïne ondergebracht. De Oekraïense gezinnen zijn door het Prinses Máxima Centrum naar Nederland gehaald zodat de behandeling van hun kind in ons land kan worden voortgezet. Deze gezinnen hebben niet alleen te maken met de oorlog en het verlaten van huis en haard, maar ook dag in dag uit met kanker. Dubbel zoveel zorgen, dubbel zoveel onzekerheid.

Leersumse Kids Fair

Het team van Stichting Leersumse Kids Fair heeft een deel van de opbrengst van de recente kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Binder geschonken aan Stichting Gaandeweg. ‘Het is geweldig wat Gaandeweg doet voor gezinnen die getroffen worden door zo’n nare ziekte. En super hoe ze nu ook gezinnen uit Oekraïne helpen.’  

Nieuw vakantiehuis in Doorn

Op RCN vakantiepark Het Grote Bos in Doorn is afgelopen winter gestart met de bouw van een uniek en prachtig vakantiehuis, genaamd ‘de Zon’. Deze locatie is gekozen vanwege de locatie; dichtbij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daar is veel behoefte aan omdat alle kinderen in Nederland die de diagnose kanker hebben, sinds 2018 in dit ziekenhuis behandeld worden.

Bij de bouw krijgt de stichting veel support van bedrijven, serviceclubs als ook particulieren, hetgeen hartverwarmend is.

advertentie
advertentie