Eén van de nieuwe dierenverblijven
Eén van de nieuwe dierenverblijven Knuffelweide Amerongen

Vernieuwde Knuffelweide Amerongen 19 maart weer open

13 maart 2022 om 17:16 Lokaal Deel je nieuws

Na een lange sluiting heropent op zaterdagmiddag 19 maart om 14 uur de Knuffelweide in Amerongen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Met een feestelijke opening door wethouder Boonzaaijer worden acht nieuwe dierenverblijven op de opgeknapte weide in gebruik genomen. Kinderen kunnen een speurtocht doen de trekking van de grote Knuffelweide-loterij kan worden bijgewoond.

Nieuwe dierenverblijven

Er is vele maanden hard gewerkt aan de nieuwe dierenverblijven. Ze zijn ontworpen door architect Cees Delfgou uit Amerongen en gebouwd door leerkrachten en leerlingen van NXT (voorheen Vakcollege Maarsbergen). De verblijven worden bewoond door cavia’s, konijnen, varkens, schapen en geiten. In de ruime volière zijn veel verschillende vogels te vinden.

Mogelijk door bijdragen van bedrijven en dorpsgenoten

De bouw van de nieuwe verblijven zijn mogelijk gemaakt door heel veel donaties. Lokale sponsoren gaven gulle bijdragen voor de verblijven. De sponsoren zijn: restaria De Brabander, Nuyt Groep, Shell Reede Amerongen, Makelaardij Luckerhof, Technivorm, Plus Leersum en Jumbo Amerongen. Ook veel inwoners in Amerongen hebben een bijdrage gedaan, net als het Dorpsnetwerk Amerongen en diverse anderen.

Knuffelweide populair bij jong en oud

Knuffelweide Amerongen ontvangt vele duizenden bezoekers per jaar. Daar zitten veel vaste bezoekers bij: ouderen die wonen in zorgcentra uit de buurt, kinderen van de basisscholen komen met hun klas op bezoek en veel (groot)ouders met jonge kinderen. Bij de Knuffelweide werken ook veel vrijwilligers uit de regio (jong en oud) die hier met veel plezier samen komen om de dieren te verzorgen en bezoekers te ontvangen. Meer weten? Bekijk de website www.deknuffelweide.nl. 

Donaties blijven welkom voor onze dieren

De Knuffelweide Amerongen zorgt voor (tijdelijke) opvang en verzorgen van dieren. Dat kost natuurlijk veel geld (voor voer en dierenarts bijvoorbeeld). Daarom blijven donaties natuurlijk heel erg welkom. Ook een bijdrage doen voor de Knuffelweide? Dat kan op rekeningnummer NL78 RABO 0191 9223 66 t.n.v. Stichting Knuffelweide Amerongen. Heel veel dank namens alle dieren (en vrijwilligers) van Knuffelweide Amerongen. 

De schaapjes in hun nieuwe verblijf
advertentie
advertentie