Er wordt hard gewerkt op de Knuffelweide.
Er wordt hard gewerkt op de Knuffelweide. Wilco Willemse

Knuffelweide zoekt helpende handjes voor verbouwing

2 december 2021 om 07:16 Maatschappelijk

AMERONGEN Kinderboerderij de Knuffelweide is alweer een poosje gesloten. En dit keer niet eens vanwege corona of vogelgriep, maar omdat er een grote verbouwing gaande is. Alle dierenverblijven worden vervangen door op maat gemaakte hokken, gebouwd door de timmerleerlingen van NXT Maarsbergen, voorheen Vakcollege. 

door Wilco Willemse

Alle buitenwanden staan nu op poeren en er zijn al wat daken geplaatst. Er is nog heel veel te doen en daarom vraagt de Knuffelweide om helpende handjes, zodat de dieren vóór de jaarwisseling en het vuurwerk veilig in hun nieuwe verblijven kunnen.

VEEL WERK ,,De verbouwing gaat eigenlijk heel goed, maar het gaat nooit snel genoeg natuurlijk”, aldus Anja Brouwer, bouwcoördinator van de Knuffelweide. ,,Het is ook gewoon heel veel werk, maar het resultaat is fantastisch, dat kun je nu al zien. We roepen sterke vaders en handige moeders van de kinderen die hier zo graag komen op ons te komen helpen, zodat we zo snel mogelijk weer open kunnen, we hopen 19 maart 2022.”

NXT Brouwer is ontzettend blij met de nieuwe verblijven: ,,We kunnen straks weer jaren vooruit. De directrice van NXT Maarsbergen gaat kijken of er ook in groen- of straatwerk wat mogelijk is. Wellicht zijn er ook leerlingen die het onderhoud kunnen gaan doen. Dat is natuurlijk een fantastische samenwerking waar we heel blij mee zijn.”

HANDJES Komende zaterdag 4 december is er extra veel werk op de Knuffelweide: ,,Dan wordt het beton voor de vloeren in de verblijven ook gestort. Dus wie het leuk vindt om te leren hoe dat moet, is welkom. Ook voor andere werkzaamheden is iedereen welkom. Vele handen maken licht werk. Wij zorgen voor een natje en een droogje. Voor de catering is het fijn als men zich aanmeldt via info@deknuffelweide.nl.” 

advertentie
advertentie