Hangbuikzwijntjes Bertje en Lola doen het goed - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Hangbuikzwijntjes Bertje en Lola doen het goed

30 dec, 16:19 Dieren
Wilco Willemse
Lola (voor) is al wat brutaler, Bert wacht liever even af.
Lola (voor) is al wat brutaler, Bert wacht liever even af.

AMERONGEN Begin april werden de hangbuikzwijntjes Bertje en Lola zwaar mishandeld op hun verblijf in een weiland in Wijk bij Duurstede. Door tot nu toe nog onbekende personen werden er van dichtbij met een kruisboog pijlen in de kop van Lola geschoten en het hok waar Bertje in lag werd in brand gestoken. De situatie kreeg veel aandacht op social media. De zwaar getraumatiseerde zwijnen werden liefdevol opgevangen bij dierenboerderij de Knuffelweide in Amerongen. Lichamelijk herstellen Bertje en Lola goed en ook zijn ze steeds minder schrikkerig. Ze eten inmiddels bij de vrijwilligers uit hun hand. Met harde knallen en schreeuwende mensen kunnen ze nog lastig overweg.

Wonder boven wonder overleefde Lola de aanval met de kruisboog: ,,Ze is best redelijk hersteld”, vertelt Anja Brouwer van De Knuffelweide. ,,Ze is aan één oog blind en aan het andere oor doof, maar verder is ze eigenlijk een heel vrolijk varken. Zorgzaam ook voor Bertje, ze brengt hem regelmatig bekken vol stro in zijn hok. Ook Bertje is goed hersteld van de brandwonden die hij opliep. Maar bij..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.