'Het gaat goed met Lola en Bertje' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

'Het gaat goed met Lola en Bertje'

23 apr, 19:04 Dieren
Wilco Willemse
Lola (links) en Bertje scharrelen lekker rond op De Knuffelweide.
Lola (links) en Bertje scharrelen lekker rond op De Knuffelweide.

AMERONGEN Verbolgen waren de vele reacties op het nieuws en de bijbehorende schokkende foto's toen twee weken geleden bekend werd dat de hangbuikzwijntjes Lola en Bertje zwaar waren mishandeld. Hun hok, op een stuk weiland in Wijk bij Duurstede, was in brand gestoken, waardoor Bertje brandwonden opliep. Lola was er nog slechter aan toe, zij was beschoten met pijlen, waarschijnlijk uit een kruisboog. Het bericht kreeg veel aandacht op social media en haalde het landelijke nieuws. Intussen gaat het goed met Lola en Bertje."

Wilco Willemse

Na de laffe daad zijn de hangbuikzwijntjes opgevangen bij een dierenarts in Werkhoven, die goed werk heeft verricht. Gelukkig bleken bij Lola geen vitale delen geraakt. Wel is ze blijvend blind aan haar rechteroog en ook doof aan één oor. Bertje liep grote brandwonden op, maar ook die herstellen goed. Afgelopen zaterdag zijn de varkens aangekomen bij kinderboerderij De Knuffel..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.