Afbeelding
Partij voor de Dieren Heuvelrug

Demonstratie tegen ‘verpretparking’ Henschotermeer

23 februari 2022 om 07:23 Natuur en milieu

MAARN Onder meer de Partij voor de Dieren in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg en Stichting PUUHR willen op zaterdag 12 maart een demonstratie tegen de plannen voor het Henschotermeer organiseren. ,,Het unieke karakter van het Henschotermeer dreigt voorgoed verloren te gaan”, aldus de initiatiefnemers.

,,Als het aan de exploitant ligt, wordt het gebied volgebouwd: appartementen, verhuureenheden in het bos, een gigantische activiteitenhal, een toren van 40 meter hoog op het eiland, en nog veel meer. De plannen zijn zo buitenproportioneel, zo megalomaan, dat er niets meer zal overblijven van het ongerepte, natuurlijke karakter van dit mooie gebied”, stellen de deelnemende partijen. 

‘VERPRETPARKING’ In januari werd een petitie tegen de plannen voor het Henschotermeer gelanceerd. ,,Binnen een paar dagen was deze door duizenden mensen ondertekend die zich uitspreken tegen de verregaande commerciële exploitatie, de ‘verpretparking’ van het Henschotermeer”, aldus de initiatiefnemers. 

,,De kwestie is nu absoluut een verkiezingsthema geworden in Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Maar de druk moet verder worden opgevoerd. De gemeenten, de provincie en Landgoed Den Treek-Henschoten moeten weten dat meer dan 16.000 mensen tegen de plannen zijn en gezamenlijk zeggen: laat natuur, natuur”, vinden de organisatoren van de demonstratie. 

START Vanuit twee startlocaties, in Woudenberg en in Maarn, zullen de demonstranten op zaterdag 12 maart naar de ingang van het Henschotermeer wandelen. De demonstratie zal volgens de organisatie een respectvol karakter hebben, om zo op waardige wijze aandacht te vragen voor de natuur die mogelijk verloren gaat. 

De demonstratie vindt, mits er voldoende aanmeldingen zijn, plaats van 10.00 tot 13.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.meldpuntwoudenberg.nl.

advertentie
advertentie