Afbeelding
Op zoek naar een baan?

In coronatijd op zoek naar een baan? Verdiep je in interessante gemeentebanen

10 december 2020 om 13:03 Partnercontent

De coronacrisis raakt de maatschappij op uiteenlopende manieren. Veel mensen vrezen voor hun eigen gezondheid en die van hun dierbaren. Naast de volksgezondheid, treft COVID-19 ook de economie. Sinds het virus in maart 2020 om de hoek kwam kijken en er tal van maatregelen van kracht werden, zijn helaas veel mensen hun baan kwijtgeraakt. De tweede coronapiek en de nieuwe gedeeltelijke lockdown, hebben deze trend alleen nog maar verder versterkt. Maar gelukkig zijn er ook veel organisaties die niet onder de crisis lijden en tal van vacatures hebben uitstaan. Er zijn immers branches die niet worden geraakt door het coronavirus. De overheid is hiervan een levendig voorbeeld. Het is goed om dit in ogenschouw te nemen omdat je daar onder andere interessante gemeentebanen vindt.

Ben je ook op zoek naar een nieuwe functie? In dit artikel vertellen we je hoe je in deze minder rooskleurige tijden op de arbeidsmarkt gemotiveerd blijft om je nieuwe droombaan te vinden.

Werk dat je op het lijf is geschreven

Om te beginnen, is het natuurlijk goed om je vrije tijd te gebruiken om tot jezelf te komen en te ontspannen. Zo ga je goed beslagen ten ijs als je op zoek gaat naar nieuw werk. Daarnaast is het goed om te netwerken. Op die manier is de kans groot dat je mensen ontmoet die je wellicht aan een baan kunnen helpen. Maar een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven, is dat je ondanks alles op zoek moet blijven gaan naar werk wat jou op het lijf is geschreven. Misschien denk je nu bij jezelf: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de kans is groot dat je ondanks verschillende pogingen tot solliciteren tot nu toe alleen maar nul op het rekest hebt gekregen. Daarom kunnen we je aanraden om je te wenden tot een detacheringsbureau. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. De recruiters gaan samen met jou op zoek naar een functie die perfect aansluit op jouw drive, talent en wensen. 

Dynamische functies 

Bij detacheren werkt het als volgt. Je krijgt de mogelijkheid om aan specifieke opdrachten te werken, terwijl je door het detacheringsbureau als het ware wordt uitgeleend aan diens opdrachtgever. Je bent formeel in dienst van het bureau en de medewerkers daar zorgen dat je salaris wordt uitbetaald en tevens zijn die verantwoordelijk voor de andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij een detacheringsbureau vind je onder andere dynamische vacatures bij de overheid. Daar kun je voor bepaalde tijd fulltime of parttime aan werken. Is je taak daar vervuld, dan kun je bij een andere opdrachtgever worden geplaatst. Vanzelfsprekend gebeurt dit in goed overleg met jou. Mooie bijkomstigheid is dat je via leerzame en interessante werkplekken in verschillende keukens kunt kijken en zo rustig kunt ontdekken welke baan jou past als een jas. 

advertentie
advertentie