Afbeelding
Lex van Lieshout

Bouwplan Buntplein komt eraan

26 september 2019 om 14:51 Nieuwbouw

MAARN Voor het eind van dit jaar liggen de woningbouwplannen voor het Buntplein op tafel bij de Heuvelrugpolitiek. Die verwachting heeft wethouder Rob Jorg (VVD). Hij reageert daarmee op vragen van de VVD-fractie in de gemeenteraad. Die maakt zich zorgen over het uitblijven van bouwactiviteiten op het bijna 3000 vierkante meter kale terrein. De bouw had een jaar geleden al moeten starten.

Michiel Schaaij

Volgens Jorg zijn de voorbereidingen vertraagd en is de gemeente nog in gesprek met projectontwikkelaar The Way You Live (TWYL) uit Laren. Eén van de gespreksonderwerpen is de afkoppeling van het regenwater van het rioolstelsel. ,,Dat is lastig voor de projectontwikkelaar, maar het riool in Maarn is al redelijk overbelast", aldus Jorg.

SOCIALE WONINGBOUW Na het vertrek van de Plus-supermarkt vier jaar geleden, is het Buntplein een kale, versteende vlakte. TWYL wil er er zes grondgebonden woningen, vier maisonnettes voor starters en drie appartementen voor senioren bouwen. Vier of vijf van de nieuwe woningen zouden tot het sociale segment behoren. Eerder verzetten omwonenden zich tegen het idee van sociale woningbouw. 

ONGEDULDIG Na de eerste presentatie van het TWYL-plan, nu twee jaar geleden, bleef het stil rond het Buntplein. ,,Iedereen is ongeduldig en ik misschien nog het meest", zegt Jorg nu. ,,Ik wil dat daar huizen komen, want die heeft Maarn nodig." De wethouder heeft begrip voor de projectontwikkelaar, maar zegt dat hij geen uitzondering wil maken en het hemelwater niet in de riolering mag terechtkomen. 

BOUWKOSTEN Verzoenende woorden voor de projectontwikkelaar heeft Jorg ook. Het woningbouwproject is volgens de wethouder geen kip met gouden eieren. ,,Het is geen project waar de projectontwikkelaar op binnenloopt. Het is passen en meten en intussen stijgen de bouwkosten." Desondanks zegt Jorg goede hoop te hebben, dat het plan binnen afzienbare tijd naar de gemeenteraad kan.

advertentie
advertentie