Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide

27 september 2022 om 07:06 Zorg Museum Valkenheide
Opening in 1912 door koningin Emma
Opening in 1912 door koningin Emma

MAARSBERGEN ‘Jeugdgesticht Valkenheide’ opende op 11 oktober 1912 op het terrein dat in 1907 van zeven eigenaren werd aangekocht. Als laatste kwam De Beaufort over de brug en hij bezat er valkenrechten, wat de naam Valkenheide verklaart. Op 9 oktober houdt Museum Valkenheide een feestelijke open dag om het jubileum te vieren.

Folkert Nijboer van Museum Valkenheide is enthousiast over de geschiedenis: ,,De jeugdinstelling was tot ver na de Tweede Wereldoorlog een zelfvoorzienende plek met een eigen watertoren, zwembad en voedselboerderij en zelfs een ziekenboeg. Er werden bloemen gekweekt voor de verkoop en alles werd er gebouwd en gerepareerd met de jongens van de am..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.