Museum Valkenheide moet dicht; Huisbaas Pluryn zegt per direct de huur op - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Museum Valkenheide moet dicht; Huisbaas Pluryn zegt per direct de huur op

29 apr, 11:14 Historie
Google Streetview
Afbeelding

MAARSBERGEN Het doek dreigt te vallen voor Museum Valkenheide. Tot grote ontzetting van het museumbestuur heeft huisbaas Pluryn de huur opgezegd. Het pand uit de jaren ’30 zou vervallen en onveilig zijn. De stichting die het museum runt, wordt geacht de collectie vóór 1 juni uit het pand weg te halen. Het bestuur zegt zeer ontdaan te zijn door de gang van zaken.

In het museum is al 23 jaar een verzameling voorwerpen, foto’s en documenten samengebracht, die een inkijkje geven in de 110-jarige geschiedenis van het voormalige ‘opvoedingsgesticht’ Valkenheide en de Nederlandse jeugdzorg in het algemeen. De openbare toegankelijkheid van de collectie is nu in acuut gevaar en het museumbestuur benadrukt dat het erfgoed niet verloren mag gaan. 

NIET AKKOORD De man..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.