PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

HMC Heuvelrug Medisch Centrum verhuist naar Zonnehuis

Zorg
Foto: Babs Bouwman
8 feb 2022, 07:28
(v.l.n.r.) Huisartsen Kramer, Van Gennip en Krijgh en Diane Doornenbal kijken uit naar het werken in de nieuwe praktijk.
(v.l.n.r.) Huisartsen Kramer, Van Gennip en Krijgh en Diane Doornenbal kijken uit naar het werken in de nieuwe praktijk.
DOORN

Met de verhuizing naar het nieuwe Zonnehuis gaat er een lang gekoesterde wens in vervulling van huisarts Jan Krijgh. De afgelopen vijf jaar maakte hij zich sterk voor dit nieuwe gezondheidscentrum. Het gebouw behelst een uniek centrum voor deze regio, waar in de nabije toekomst de huisartsen van HMC intensief gaan samenwerken met de specialisten van het Diakonessenhuis, die ook in het Zonnehuis zitten. Deze anderhalvelijnszorg is in het belang van de patiënt. Want specialist en huisarts doen het consult samen in de huisartsenpraktijk. Dat betekent kortere wachttijden en zorg op maat. 

Anderhalvelijnszorg is ideaal, vindt Krijgh. In feite verplaatst de ziekenhuiszorg zich naar de huisartsenpraktijk. Als er geen geavanceerde, dure apparatuur nodig is, komt de specialist naar de patiënt, is het idee. Denk aan mensen met hartproblemen, neurologische aandoeningen of iemand die een verdacht plekje op de huid heeft. ,,Van arts tot a..

advertentie
advertentie