Willem Everts (r) werkt al twee jaar  samen met Eiko Ridderbos.
Willem Everts (r) werkt al twee jaar samen met Eiko Ridderbos. Monique José Timmermans

Everts Zonwering stopt, service blijft: ‘Het is tijd voor andere dingen’

22 december 2022 om 13:56 Zakelijk

HEUVELRUG Aan het eind van dit jaar stopt Willem Everts met zijn bedrijf in zonweringen. ,,De klanten kunnen voortaan rekenen op Eiko Ridderbos. Met hem werk ik al samen en ik heb er alle vertrouwen in dat met zijn inzet de service op hetzelfde niveau blijft.”

Op 14 mei 1999 stond het eerste artikel over Everts Zonwering in Nieuwsblad De Kaap. ,,Met dit artikel neem ik afscheid van een mooie tijd waarin ik bij zoveel mensen in Maarn en Maarsbergen aan huis kwam”, vertelt Everts. ,,Het is tijd voor andere dingen. Ik heb een camper waarmee we op pad willen, onze neus achterna en blijven daar waar het weer en de omgeving mooi zijn.”

EIGEN BEDRIJF Toen ik begon kwam ik uit een loondienstbaan, naast mijn werk was ik al zelfstandig aan de slag met binnenzonwering. Een bedrijf plaatste advertenties en ik ging met het product langs bij de potentiële klanten die op de advertentie hadden gereageerd. Al snel had ik door dat de markt voor buitenzonwering interessanter was. Ik heb mijn baan opgezegd en werd klant bij leverancier SunCircle. Daar bestelde ik de zonweringen die ik verkocht en bij dat bedrijf heb ik ook Eiko leren kennen.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Eiko Ridderbos klaar voor montage van zonwering. - Monique José Timmermans

LOKAAL ,,Ik zocht iemand met dezelfde werkinstelling, want ik wil niet dat mijn klanten in Maarn/Maarsbergen moeten gaan spoorzoeken. Per 1 januari 2023 gaat het telefoonnummer van Everts Zonweringen over naar Eiko Ridderbos. Hij neemt niet alleen het telefoonnummer over, maar ook alle serviceafspraken.” Volgens Everts is er in Maarn een sterk gevoel ‘als het lokaal kan doen we het lokaal’. ,,We zijn snel ter plaatse en hebben concurrerende prijzen. Klanten weten dat, aan sommige families heb ik al vaker wat verkocht. Er is een enorme binding.”

KLANTCONTACT En al die jaren deed Willem Everts het werk met plezier: ,,Het eigen baas zijn met de vrijheid om zelf alles te regelen beviel me goed, het buiten werken vind ik heerlijk en het contact met mensen is voor mij erg belangrijk. Bovendien is mijn bouwkundige achtergrond altijd van pas gekomen.” Het zijn de dingen die ook Eiko aanspreken. ,,Ondernemer zijn is afwisselend en de producten zijn dat ook. Het is fijn om met de klant te kunnen meedenken over een oplossing.”

COMFORT Ridderbos Zonweringen is redelijk nieuw in de regio. ,,Twee jaar geleden ben ik in Zeist komen wonen, waar ik al wel regelmatig werk had. Nu breidt het werkgebied zich uit naar Maarn/Maarsbergen. Behalve de binnen- en buitenzonwering en horren tegen insecten biedt Ridderbos horizontale lamellen van aluminium buiten. ,,Een hele moderne manier van zonwering waarmee je de lichtinval filtert. Ook wordt pergolazonwering steeds meer toegepast.  Mensen willen buiten hetzelfde comfort als binnen.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


De keuze uit stalen is enorm. - Monique José Timmermans

INSPIRATIE De facebook en instagrampagina’s van Ridderbos geven een hoop inspiratie. ,,Ik neem graag de tijd om mensen het juiste advies te geven. Het geeft mij enorm veel voldoening als de montage klaar is en de klant blij.” En de montage gaat met steeds minder rommel. ,,Door de bediening met een app, wat veel mensen handig vinden, kun je op het dichtstbijzijnde punt op de stroom aansluiten. Voor een zonwering aan de gevel is dat misschien wel de slaapkamer boven, in plaats van een schakelaar beneden. Dat laatste is niet meer nodig bij bediening op afstand.”

ORDERS De zonweringspecialisten merken dat mensen nu al bezig zijn met de komende zomer. ,,De aanvragen voor zonweringen komen ook nu binnen. Daar heeft het vele thuiszijn tijdens corona zeker aan bijgedragen. We merken wel dat ook in onze branche de prijzen stijgen. We offreren alles inclusief montage en dan houden we de prijzen scherp door soms ook zelf wat in te leveren.”

CONTACT Wie nu ook nadenkt over nieuwe zonwering of een reparatievraag heeft, kan rekenen op Ridderbos Zonwering. Eiko Ridderbos is bereikbaar op het vertrouwde vaste nummer van Everts Zonwering en uiteraard via zijn eigen bedrijf: www.ridderboszonwering.nl.

Willem Everts: ,,Als laatste wil ik alle klanten bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en hele fijne kerstdagen en een goed 2023 wensen.”

door Monique José Timmermans

Dit artikel wordt u aangeboden door Everts Zonwering en Ridderbos Zonweringen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie