Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander

26 november 2022 om 07:30 Natuur en milieu Monique José Timmermans
Er is veel werk te doen om de Kolken in Maarsbergen schoon te maken.
Er is veel werk te doen om de Kolken in Maarsbergen schoon te maken.

MAARSBERGEN Aan het eind van de Spoorlaan in Maarsbergen liggen de Kolken. Enigszins verscholen voor wie het niet weet en de waarde ervan is zeker onbekend voor velen.  Een plek met een geschiedenis en een van de weinige plaatsen in de provincie waar de kamsalamander leeft. Een groep vrijwilligers ging er deze week aan het werk om achterstallig onderhoud weg te werken.

Gerda Schregardus van Maarn Maarsbergen Natuurlijk vertelt: ,,Er is veel werk verzet en daarmee is het een succesvolle dag geweest. Een deel van de waterplanten is verwijderd en struiken aan de zuidkant zijn afgezaagd. Dit alles om meer licht op het water te krijgen. De landschapsbeheerploeg Utrecht is een enthousiaste groep hard..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.