Frits (l) en Pepi van Hogendorp zijn specialisten in groentechniek en helpen hun klanten op een nette manier.
Frits (l) en Pepi van Hogendorp zijn specialisten in groentechniek en helpen hun klanten op een nette manier. Babs Bouwman
De Etalage

Machines om de tuin mooi te houden

Zakelijk

DOORN Een telefoontje naar Van Veldhuysen en ze regelen het voor je. Van oudsher houdt dit dynamische bedrijf zich bezig met verkoop, reparatie, onderhoud en service van tuin- en parkmachines. Met meer dan 65 jaar ervaring kun je hier rekenen op kwaliteit en eerlijk advies!

Mensen komen graag naar Van Veldhuysen voor advies. Niet verwonderlijk met al die jaren ervaring. ,,Wij verkopen uitsluitend A-merken, want je moet op een apparaat kunnen rekenen”, vindt eigenaar Frits van Hogendorp. Voor jaarlijks onderhoud of een reparatie is de volledig geoutilleerde werkplaats een uitkomst. Kortom, hier is alles voor het onderhoud van je tuin.

GOEDE ZET Rond 1950 richtte de familie Van Veldhuysen hun bedrijf op aan de Dorpsstraat in Doorn. In die tijd leverden zij voornamelijk zaaizaad en pootgoed voor moestuinen van landgoederen. Geleidelijk aan breidde het assortiment zich uit naar tuingereedschap en weer later maaimachines en kettingzagen. Sinds 1 januari 2001 is Frits van Hogendorp eigenaar. Voor hem was het logisch onder dezelfde naam door te gaan. Van Hogendorp breidde het assortiment nog verder uit met professioneel gereedschap. Want steeds meer gemeenten, instellingen en hoveniers werden klant. De verhuizing in 2009 naar de Velperengh was een goede zet: betere bereikbaarheid, een grote showroom en ruimte voor het onderdelenmagazijn en grote werkplaats voor het onderhoud van de machines.

LENTE Met de lente voor de deur zit het onderhoud van de meeste machines er nu bijna op. Alles is daar in goede handen want de monteurs volgen regelmatig trainingen en zijn goed hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook al koop je kwaliteit, er kan zich altijd wel een probleempje voordoen. Dan hoef je maar één belletje te doen en Van Veldhuysen geeft telefonisch advies of ze komen de machine ophalen. Overigens houdt het voor de groentechniekers niet op bij de aanschaf van een machine. Koop je bijvoorbeeld een maairobot, die zijn op het moment erg populair, dan stellen zij het apparaat volledig in, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Pepi van Hogendorp ziet ook een opmars van elektrische apparaten. Bladblazers, kettingzagen, heggenscharen, maaimachine. Met een accu die in alle machines past: ,,Veel klanten zijn daar laaiend enthousiast over want het maakt minder herrie en ze hebben geen last meer van de benzinelucht”. Ben je lang aan het werk, dan koop je er gewoon een tweede accu bij.

Of je nu een zitmaaier zoekt, een robot of een huis-, tuin en keuken duwmaaier: Van Veldhuysen heeft het. Bij het advies kijken ze goed wat iemand nodig heeft en waar de klant het beste mee geholpen is. Dat is waarom Frits en Pepi Hogendorp het bedrijf zo leuk vinden. Ze helpen de mensen op een nette manier en laten ze met een glimlach de deur uit gaan.

Van Veldhuysen,  Velperengh 10, Doorn. Telefoon 0343-412094 of www.vanveldhuysen.nl.

Door Babs Bouwman

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 3 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33