De medewerkers van Nieuw Boschzicht (Armilda Vos is de vierde van links).
De medewerkers van Nieuw Boschzicht (Armilda Vos is de vierde van links). Victor Schutijser

Nieuw Boschzicht is een oase in Leersum waar je zo voorbij rijdt

Zakelijk

LEERSUM Opvallen doet het niet, de bijna 100 jaar oude Villa aan de Rijksstraatweg 65 in Leersum. En dat is zonde, want het prachtige monumentale pand mag gezien worden! En wat die buitenkant al helemaal niet doet vermoeden, is dat het huis al decennialang dienstdoet als woon- en zorgcentrum.

Binnen is het warm en gemoedelijk. Personeel en bewoners lopen door elkaar heen, er worden uiteenlopende gesprekken gevoerd en een oude dame vraagt of er even geassisteerd kan worden bij het aantrekken van haar jas. Aan de koffietafel zitten Frans Tanis en Nicole van den Broek, de bestuurders van Zorgcentrum Nieuw Boschzicht.

SAMEN ÉÉN VISIE 7 jaar geleden besloten Frans en Nicole de handen ineen te slaan. Samen hadden zij namelijk eenzelfde idee; ouderen hun vertrouwde leven voort laten zetten, maar dan onder 24-uurs-begeleiding, in alle vormen en maten. 2 jaar later vonden zij de huidige villa en wonen er nu 11 ouderen die het hun thuis mogen noemen. ,,En daar zijn we heel trots op”, aldus Frans en Nicole. ,,Personeel neemt hier echt de tijd. Ze beginnen hun werkdag door eerst even rustig zitten, een praatje te maken en een kopje koffie te drinken met elkaar en de bewoners.” 

,,Samen met het personeel, de huisarts, specialist ouderen geneeskunde, een psycholoog én de familie vormen wij een netwerk waarmee de juiste zorg wordt toegepast, waar de laatstgenoemde vaak de regie heeft”, vertelt Frans. En door de sturende én onmisbare kracht Armilda Vos op de werkvloer staat alles in nauwe verbinding met elkaar. ,,We staan dicht bij de familie en hebben hele vertrouwelijke banden”, aldus Armilda. 

LIEFDEVOL PROFESSIONEEL Het is een kleinschalig, particulier zorgcentrum, waar ook medewerkers elke dag ‘thuiskomen’. Onder werkenden in de zorg staat Nieuw Boschzicht dan ook bekend als een prettige werkplek. Personeel blijft er jaren werken en komt ook buiten werktijden graag eens langsfietsen. ,,Samen met alle medewerkers wordt er ingespeeld op de wensen en behoeften van de bewoners en sluiten wij aan op hun belevingswereld”, vertelt Armilda. Een uitje naar de Ginkelse Heide, bloemen halen op de markt of een tochtje met de pond over het water; elke dag is weer anders en naar behoefte in te vullen. ,,Zo zijn we zelfs onlangs een weekje met elkaar op vakantie geweest!” Met een mooi busje voor de deur zijn ze erg mobiel en rijden zij regelmatig door de regio. 

EEN THUIS WAAR JE NIET MEER WEGHOEFT Via huisartsen in de regio komt Woon- en Zorgcentrum Nieuw Boschzicht aan nieuwe bewoners en het fijne is dat zij ook tijdens de laatste fase van hun leven kunnen blijven. En dat geeft rust. Sterker nog, het laat menig bewoner zelfs helemaal opbloeien. Deze maand is het weer reden voor een feestje, want één van de 11 bewoners wordt 100 jaar oud. Uiteraard wordt dat gevierd met slingers en gebak en zelfs de burgermeester brengt een bezoekje aan de Rijksstraatweg. 

Frans en Nicole weten dat het niet bij deze ene villa zal blijven en willen dolgraag hun visie met nog meer ouderen delen. Zij hopen eind 2023 nieuwe deuren te openen. En mocht u het busje van Zorgcentrum Nieuw Boschzicht voorbij zien rijden? Zwaai dan even! 

Kijk ook eens op https://nieuwboschzicht.nl 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 2 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33