Sophie Giethoorn, Karen van Houwelingen, Carole Mulder en Anouk Jansen (achter, van links naar rechts). Onderaan: Frouke Stad en Aritha van de Braak.
Sophie Giethoorn, Karen van Houwelingen, Carole Mulder en Anouk Jansen (achter, van links naar rechts). Onderaan: Frouke Stad en Aritha van de Braak. Babs Bouwman
Vakvrouwen in beeld

Bij Frouke en Heart of Flowers: ‘Het leukste hoekje van Doorn’

4 juni 2021 om 13:00 Zakelijk

DOORN De vrolijkheid straalt je tegemoet Bij Frouke en Heart of Flowers: een uitstalling van fleurige en geurige bloemen en planten en bij de buren met mooie aardewerk mokken en schalen met de overheerlijke koffiegeur. Gezelligheid ten top!

door Babs Bouwman

Deze twee kleine zaakjes aan de Dorpsstraat in Doorn hebben grote aantrekkingskracht. Iedereen komt hier graag. Heus niet alleen voor een goede cappuccino of een mooie bos bloemen. Het is met name de gezelligheid die beide onderneemsters Frouke Stad en Aritha van de Braak uitstralen. Hier vind je oprechte interesse en is er tijd voor een praatje. Gewoon een plek om te genieten.

EXPLOSIE Bij Frouke heeft haar knusse koffiehuis al bijna zes jaar. De leuke cadeaus die voorheen achterin het pandje stonden, worden nu iedere dag buiten uitgestald. Een ware explosie. Met regelmaat is er weer wat nieuws te vinden onder de parasol. ,,Ik verkoop prachtige aardewerk kopjes en bekers, waarvan ik weet dat mijn gasten ze leuk vinden”, vertelt Frouke. ,,Sinds een poosje ook schalen voor fruit of salades met kleurrijke patronen.” Ondanks dat het iedere ochtend een hele klus is om de boel buiten te zetten, vinden Carole, Karen, Sophie en Frouke dat geen enkel probleem. Want het werkt en de gasten vinden het juist gezellig om tussen al die leuke producten te zitten.

PRIKKELEND Sinds begin 2020 is Aritha van de Braak trotse eigenaresse van haar bloemenzaak Heart of Flowers: Een kleine en gezellige dorpsbloemenwinkel, als het ware een stukje thuis dat ze zo heeft gecreëerd dat het bij haar past. Een jungle van bloemen en kamerplanten zijn het resultaat en dat deelt ze het liefst met zoveel mogelijk mensen. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Heart of Flowers voor een prachtig veldboeket, een mooie plant voor binnen of buiten op je terras.  - Babs Bouwman

Als startende ondernemer vond Aritha het maar wat handig om zo af en toe tips van Frouke te krijgen: ,,Het is een verademing om niet alles zelf te hoeven ontdekken”, zegt de bloemenvrouw. Frouke vindt het leuk dat Aritha openstaat voor haar adviezen: ,,Ik ben ook ooit gestart en ik weet dat het best fijn is als iemand met je meedenkt”, aldus Frouke. Nu Aritha van de Braak ruim een jaar op eigen benen staat, heeft ze haar eigen weg gevonden. Als ze nu op de veiling is, koopt ze alleen nog maar de bloemen die zij mooi vindt: net even anders, maar wel prikkelend.

Twee onderneemsters die elkaar gevonden hebben in sfeer en kwaliteit. Dat trekt hetzelfde publiek aan en maakt het mogelijk om samen leuke acties te doen. Zoals met Valentijn: een bos rode bloemen met een fles rode limonade en chocolade. Een leuk cadeau om te geven aan je allerliefste toch? Dat vraagt om meer.

HUIS Alhoewel Frouke Stad zeker weet dat ze klein wil blijven, is ze wel in voor een nieuwe uitdaging. Zeker met de vele picknickmanden, ontbijt- en lunchpakketten en high teas van afgelopen jaar, staat Bij Frouke als een huis. Maar de vraag naar catering en partijen groeit en dat vraagt om meer ruimte. Frouke weet zeker dat er vanzelf iets op haar weg komt.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Voor romige koffie met iets er bij, lekkere lunch of verse sappen en meer moet je Bij Frouke zijn. - Babs Bouwman

BRUILOFT ,,Klein blijven, maar grote dingen doen”, is het motto van Aritha van de Braak. Dat kan een open gesprek zijn maar ook een hele bruiloft aankleden. Het liefste zou zij meer afscheidsbloemen maken. ,,Dit is het laatste wat je aan iemand mee kan geven”, Aritha verzorgt dat met heel haar hart.

Een oase van gezelligheid met supermooie dingen om je heen. Een vriendelijk gesprek tussen de geur van koffie en bloemen. De kracht van Frouke Stad en Aritha van de Braak is te doen waar ze zelf achter staan. Daarom komen de mensen er zo graag en is het gewoon fijn om er te zijn.

Heart of Flowers, Bij Frouke, Dorpsstraat 31 en 33, Doorn, @HeartofFlowersDoorn, www.bijfrouke.nl 

Dit artikel is gepubliceerd in de bijlage Vakvrouwen in Beeld, in de kranten van Nieuwsblad De Kaap.nl en Stichtse Courant.nl van donderdag 3 juni 2021. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie