Aritha van de Braak van Heart of Flowers wil nooit meer ergens anders werken dan in het leuke pandje aan de Dorpsstraat in Doorn.
Aritha van de Braak van Heart of Flowers wil nooit meer ergens anders werken dan in het leuke pandje aan de Dorpsstraat in Doorn. Babs Bouwman
Advertorial

‘Een vrouw met bloemen in haar hart’

15 oktober 2020 om 13:08 Zakelijk

DOORN Van jongs af wist Aritha van de Braak dat ze ‘in de bloemen wilde’. Haar grote droom was om ooit een eigen bloemenzaak te hebben. In januari dit jaar werd deze droom waar en kon ze VilaFlora van Frans Lauffer overnemen. Onder een andere naam, Heart of Flowers, zet ze de winkel voort. ,,Dit was mijn kans, dus ik ging ervoor”, zegt Van de Braak. Na een kleine metamorfose heeft de winkel nu een sfeer die heel goed bij haar past.

Soms neemt het leven een verrassende wending. Dat overkwam Aritha van de Braak toen ze bij een IT-bedrijf werkte. Na de revalidatie van een ongeluk vertelde ze de HR manager over haar droom; een eigen bloemenzaak. Lauffer die een opvolger zocht voor zijn zaak, bleek de vader te zijn van deze manager. De overname was vrij snel beklonken. In korte tijd leerde Van de Braak alle kneepjes van het vak en hoorde ze veel over de trouwe klanten. ,,Het is mijn wens is om deze en nieuwe klanten, via mijn winkel en mijn bloemen de liefde van mijn hart mee te geven”, aldus Van de Braak.

WELKOM Als meisje van dertien hielp Van de Braak al bij een bloemenzaak in Otterlo en gaf ze plantjes water. Nadat ze alle diploma’s op zak had, werkte ze vanaf haar zestiende tot haar twintigste in de bloemen om vervolgens over te stappen naar 19 jaar werk in de IT. Nu kan ze haar bloemen- en plantenkennis kwijt in haar eigen bedrijf. Van de Braak vond het spannend om als niet Doornse de winkel over te nemen. Al snel leerde ze Doorn kennen als een fijn dorp. De reacties van klanten zijn overweldigend. Ook niet zo verwonderlijk, Heart of Flowers is een hele gezellige dorpsbloemenwinkel en dat wil Van de Braak beslist zo houden. Ze heeft niet alleen hart voor bloemen maar ook voor mensen. Graag maakt ze tijd voor een gezellig praatje of kopje koffie. Iedereen is welkom om binnen te lopen en rond te neuzen in haar jungle van bloemen en kamerplanten.

Bij Heart of Flowers kun je niet alleen terecht voor een bloemetje of een mooie plant. Van de Braak vindt het ook gaaf om bruidsboeketten te maken. ,,Bijzonder om te doen voor de mooiste dag in iemands leven”, zegt ze. Ze maakt ook graag rouwwerk omdat je daarmee als laatste gebaar iets mee kan geven aan een overledene.

Voorlopig bezorgt Heart of Flowers nog gratis aan huis, want dit bloemenmeisje vindt dat je goed moet zorgen voor elkaar.

Heart of flowers, Dorpsstraat 33, Doorn. T: 0343-334218.

door Babs Bouwman

advertentie
advertentie