Marijke en Joost Bos leveren kwaliteit en service in de Vitamineversbron van Maarn
Marijke en Joost Bos leveren kwaliteit en service in de Vitamineversbron van Maarn Monique José Timmermans
Heuvelrug trots

Volop verse vitamines bij Joost Bos

3 september 2020 om 15:00 Zakelijk

MAARN Het is mogelijk de oudste winkel van Maarn. De Vitamineversbron van Joost en Marijke Bos aan de Maarnse Grindweg. Was er ooit een rijtje winkels met een bakker en melkboer aan weerszijde, nu wapperen er alleen nog vlaggen met vers fruit aan de straat. Van de alledaagse kost tot luxe groenten en fruit, het ligt volop in de winkel waar de groenteman zijn klanten persoonlijk kent.

Joost Bos: ,,Het leukste van het vak is om zelf naar de veiling, grossier en kwekers te gaan voor de inkoop. Uit het hele aanbod kies je dan wat bij de klantenkring van de winkel past. Soms kun je proeven, maar veel gaat op basis van ervaring. Die perzik of meloen is echt nog niet rijp als hij daar ligt, dus nog niet op z’n best. Het is en blijft het een natuurproduct, heel soms heb je dan een misser.”

REGIONAAL Vooral fruit koopt Bos bij regionale telers. Dat is er volop, zoals nu de appels, peren en pruimen. ,,Verder ga ik regelmatig naar de veiling in Zaltbommel. Een veiling waar ook de kleinere groentetelers hun meer speciale producten aanbieden, bijvoorbeeld de spekbonen die nu in de winkel liggen.” Daarnaast zijn de standaard groenten volop te koop en voor wie dat wil worden de wortels en krielen geschrapt en liggen er regelmatig panklare (soep)groenten in de koeling.

,,Dat snijden is vooral het werk van Joost”, lacht Marijke Bos, die dagelijks in de winkel is te vinden. ,,Ook de salades maakt hij zelf en vinden gretig aftrek.” Fruitmanden en saladeschalen worden op bestelling klaargemaakt. Doordat Bos ook aan de banketbakker en de horeca levert, koopt hij luxere producten het hele jaar door in. ,,Dat luxere segment sloot goed aan bij de wens om thuis uitgebreider te koken toen men niet uit eten kon. En voor het hele aanbod geldt dat het redelijk geprijsd is.”

BEZORGDAG ,,De afgelopen maanden hebben we gemerkt hoe trouw onze klanten zijn, men voelde zich veilig bij ons in de winkel waar niet te veel mensen tegelijk zijn. Het werd een plek waar men een praatje maakte. Wij kennen onze klanten en zij kennen elkaar ook vaak” Elke donderdag is het bezorgdag. ,,Zeker voor mensen die vanwege corona of andere redenen minder de deur uit komen, brengen we de boodschappen graag gratis aan huis.”

De winkel bestaat nu 92 jaar. Joost Bos: ,,Zelfs sta ik volgend jaar veertig jaar in de zaak. Eerst met mijn vader en daarna als zelfstandige ondernemer. Zolang we gezond zijn, blijft de gebruikelijke service en kwaliteit voor onze klanten.”

Kijk ook eens op www.vitamineversbron.nl.

Door Monique José Timmermans

advertentie
advertentie