Vitaliteits- en leefstijlcoach Ellen Abbringh leert mensen een gezonde leefstijl aan, zodat ze zich weer oersterk voelen.
Vitaliteits- en leefstijlcoach Ellen Abbringh leert mensen een gezonde leefstijl aan, zodat ze zich weer oersterk voelen. Babs Bouwman
Advertorial

Voel je vitaal en fit op iedere leeftijd

25 juni 2020 om 14:00 Zakelijk

DOORN Haar hele leven is Ellen Abbringh al bezig met voeding en beweging. Zelf heeft ze ervaren dat een goede gezondheid, een fit lichaam en een gezonde geest, zorgen dat je het leven voluit kunt blijven leven. Ook als je wat ouder wordt. Die kennis wil Ellen Abbringh, officieel geregistreerd vitaliteits- en leefstijlcoach en Oersterkcoach, meegeven aan anderen bij de zoektocht naar een vitale leefstijl. ,,Mijn coaching vindt vaak in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug plaats, want bewegen in de natuur brengt mensen vaak antwoorden”, vertelt Abbringh.

Babs Bouwman

Abbringh vindt vrouwen vanaf ongeveer 45 jaar een mooie doelgroep om mee te werken. Want juist rond die leeftijd verandert er veel. Je raakt in de overgang, je lichaam verandert, kinderen gaan uit huis, je loopt tegen mantelzorgtaken aan en dan moet je ook nog voor jezelf zorgen. Hoe doe je dat? Symptomen als overgewicht, gebrek aan energie, slapeloosheid, onrust over je werk, slechte (familie)relaties kunnen allemaal redenen zijn om eens met haar te gaan praten. Zij kan je helpen de juiste stappen te nemen, waardoor je weer energie en zin in je leven krijgt. Dat kan al met vier individuele sessies.

ZINGEVING Een leefstijlcoachingstraject kan individueel of in groepen en begint met een vitaliteitscheck. Diverse onderwerpen als eten, slapen, ontspannen en bewegen passeren de revue. Er zijn ook mensen, die behalve alleen naar voeding ook willen kijken naar zingeving en mentale- of sociaal-emotionele kwesties. Want alles heeft met elkaar te maken. Als je slecht eet heb je weinig energie om dingen te ondernemen of naar je werk te gaan. Als je niet lekker in je vel zit, kunnen er spanningen in relaties ontstaan. Vitaliteit heeft ook te maken met positieve gedachten. Als je gezonder eet, ga je je beter voelen en er beter uitzien. Dat heeft weer een positief effect op hoe je naar jezelf kijkt. Ga zo maar door. ,,Ik ben geen psycholoog”, vertelt Abbringh. ,,Maar ik kan mensen wel kennis en inzichten geven en ze met de juiste stappen helpen in balans te komen.”

PUZZEL Je kunt op allerlei niveaus werken aan beter in je vel zitten. Dat geldt juist voor dames vanaf 45 jaar. Abbringh kijkt waar het energielek zit. Regelmatig komen mensen bij haar, omdat ze specialist is op het gebied van voeding, maar tijdens het praten wordt het vaak duidelijk dat er andere zaken spelen. Abbringh is beweegspecialist bij uitstek en ze neemt graag mensen mee de natuur in. Want tijdens het wandelen komt er vaak veel los en komen mensen op het goede spoor. ,,Ik vind het heel leuk om voedingsadviezen om te geven, maar juist ook die andere kanten bekijken vind ik reuze interessant. Het is een soort puzzel.”

Ellen Abbringh hoopt heel veel mensen te besmetten met het gezondheidsvirus. Je fitter voelen door je leefstijl aan te passen. Met haar afspreken kan op meerdere plekken. Bijvoorbeeld bij Tenniscenter Heuvelrug, Vitaliteitscentrum Doorn, bij Sansoma Instituut voor Lichaamsbewustzijn of op een mooie plek in het bos. Vitaliteits- en leefstijlcoach Ellen Abbringh laat je inzien dat je heel veel zelf kan doen.

Meer informatie: www.ellenabbringh.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie