Turborotonde Donderberg van de baan - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Turborotonde Donderberg van de baan

27 jun, 16:21 Verkeer en vervoer
Google Streetview
Afbeelding

LEERSUM Als het aan Gedeputeerde Staten van de provincie ligt, is een turborotonde met fietstunnels bij De Donderberg van de baan. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport en een brief aan Provinciale Staten. Het als tijdelijke maatregel aangelegde Bikescout systeem, dat automobilisten waarschuwt voor naderende fietsers, is een blijvertje. ,,Een echte oplossing blijft uit. Voor fietsers blijft het levensgevaarlijk”, concludeerde D66-Statenlid Erwin Kamp deze week op Twitter. 

Er wordt al 15 jaar nagedacht over mogelijkheden om de rotonde op de hoek van de Broekhuizerlaan, de N225 en de N226 veiliger te maken. Die inspanningen mondden afgelopen jaar uit in een onderzoek naar de haalbaarheid van een turborotonde met fietstunnels. Voor de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer zou dat de beste oplossing zijn, zo werd al eerder vastgesteld. 

KNELPUNTEN Maar v..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.