Afbeelding
Provincie Utrecht

Regiotaxi raakt vol: ‘We kunnen dit niet alleen oplossen’

8 maart 2021 om 16:42 Verkeer en vervoer

HEUVELRUG Steeds meer reizigers boeken weer een rit met de regiotaxi in Eemland-Heuvelrug. Maar door de coronamaatregelen kan er nog steeds maar een beperkt aantal reizigers mee in de taxi. De vervoerder kan ook niet zo gemakkelijk ritten combineren. Dit alles zorgt ervoor dat op bepaalde momenten van de dag de regiotaxi vol zit. De vervoerder kan dan geen nieuwe reizigers meer accepteren.

De opdrachtgever (provincie en betrokken gemeenten) van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug is momenteel in overleg met de vervoerder om te kijken welke acties er genomen kunnen worden, zodat waar mogelijk meer taxi’s en chauffeurs ingezet kunnen worden. ,,We begrijpen dat dit voor de reiziger geen wenselijke situatie is en proberen zo snel mogelijk om de capaciteit te vergroten.”

,,Om dit tijdelijke probleem onder controle te houden hebben wij ook uw hulp nodig”, aldus de provincie Utrecht in een persbericht. ,,We kunnen dit niet alleen oplossen. Wij vragen reizigers om mee te helpen door alleen met de regiotaxi te reizen voor strikt noodzakelijke ritten. Daarnaast vragen we om de rit zo vroeg mogelijk van te voren te reserveren en zoveel mogelijk de heen en terug rit gelijktijdig te reserveren. Op deze manier hopen we dat er voldoende capaciteit is om iedereen daar waar nodig te vervoeren.”

Daarnaast kan de telefoniste aan de reiziger vragen of de rit eerder of later uitgevoerd kan worden om zo de ritten te spreiden en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk reizigers gebruik kunnen maken van de regiotaxi. Meer informatie: www.rteh.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie