Vanaf 8 februari is het dragen van een chirurgisch mondkapje in de regiotaxi verplicht.
Vanaf 8 februari is het dragen van een chirurgisch mondkapje in de regiotaxi verplicht. Eigen foto

Vanaf 8 februari nieuwe regels voor reizen met de regiotaxi

4 februari 2021 om 11:39 Corona

HEUVELRUG Wie met de regiotaxi wil reizen moet rekening houden met aangepaste regels. Het dragen van een chirurgisch mondkapje (type II of IIR) is verplicht. De chauffeur draagt er zelf ook één. Het aantal inzittenden wordt beperkt tot één persoon per rij stoelen.

De passagiers mogen dan niet achter elkaar (of de bestuurder) zitten. Voorin mag niemand naast de chauffeur plaatsnemen. De nieuwe regels gelden per 8 februari. Volgens Regiotaxi Utrecht zijn ze nodig om het vervoer veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Een andere nieuwe regel is dat de telefonist bij de reservering een aantal vragen stelt om na te kunnen gaan of de reiziger geen corona gerelateerde klachten heeft. Wie dat wel heeft, mag niet instappen. Reizigers stappen zo mogelijk zelf in- en uit en doen de gordel om, maar de chauffeur kan wel ondersteunen als dit nodig is.

We reizen veiliger als we ons eerder aan de nieuwe regels gaan houden

VEILIGER Er geldt een overgangsperiode tot 8 februari. Een woordvoerder van Regiotaxi Utrecht: ,,Vanaf die datum moet elke reiziger zich aan de regels houden. Maar we reizen met elkaar veiliger als men zich al eerder aan deze regels kunt houden.”

De aanvullende maatregelen zijn vastgelegd in het protocol zorgvervoer. Als gevolg van de maatregelen kunnen minder ritten met de regiotaxi worden uitgevoerd. ,,Daarom vragen we de mensen zo vroeg mogelijk hun ritten te bestellen”, zegt de woordvoerder. ,,Door het verminderen van het aantal passagiers in de voertuigen, kan het op sommige momenten erg druk zijn, de callcentermedewerker kan dan vragen de rit eerder of later te laten beginnen.”

Regiotaxi Utrecht vraagt mensen om alleen voor noodzakelijke reizen de regiotaxi te gebruiken.
Meer informatie is te vinden op: www.regiotaxiutrecht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie