Op reis naar Kroatië hebben we 2 dagen een tussenstop gehad in Zell am See in Oostenrijk. Deze foto is gemaakt aan het meer in Zell am See.
Op reis naar Kroatië hebben we 2 dagen een tussenstop gehad in Zell am See in Oostenrijk. Deze foto is gemaakt aan het meer in Zell am See. Ronald Roosen

Bekijk hier alle inzendingen voor de zomerfotowedstrijd

24 juli 2022 om 11:01 Recreatie

HEUVELRUG De eerste inzendingen zijn binnen, de variatie is groot, en om al lekker in een vakantiestemming te komen, is het prettig scrollen door zomerse foto’s van plaatsgenoten. Alle inzenders maken kans op een plekje in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant, eeuwige roem én een afdruk van de winnende foto van 50 x 70 cm op canvas, mogelijk gemaakt door Fotogroep Doorn.  

Ook deelnemen is heel eenvoudig. De spelregels zijn als volgt:  

- Beschrijf in enkele zinnen waar en wanneer de foto is gemaakt, wie of wat er op de foto is te zien en waarom de foto voor jou bijzonder is, is een vereiste.
- Een deelnemer mag maximaal drie inzendingen doen, maar iedere foto met een eigen beschrijving.
- Foto’s moeten scherp zijn en in een hoge resolutie (JPG-bestand van minimaal 750kb) worden aangeleverd.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van deze krant (gemeente Utrechtse Heuvelrug) dingen mee naar de prijzen.
- Foto’s moeten deze zomer zijn gemaakt.
- De fotograaf moet zelf inzenden óf toestemming hebben gegeven voor deelname. Een ingezonden foto kan - indien relevant - later worden herplaatst.
- Inzenden is mogelijk tot donderdag 25 augustus 12.00 uur.
- Inzenden kan naar dekaap@bdu.nl onder vermelding van ‘Zomerfotowedstrijd 2022’. 

Schitterend uitzicht over de Hellesylt Geirangerfjord in Noorwegen. (1 juli 2022)
Prachtig Ameland!
,,Zonsondergang Vallorcine, Franse Alpen. Het lijkt wel een vulkaanuitbarsting.
,,Net terug van een busreis naar Noorwegen, via Duitsland, Denemarken en Zweden. Op de boot in Denemarken (d.d. 25 juni) stal deze meeuw de harten van vele passagiers.
Vrijdag zijn we terug gekomen van 2 weken naar de Ardennen met onze 2 meiden en hun broertje van 7 maanden. Fijn om na 2 jaar Corona weer onbezorgd op vakantie te kunnen. Voor de jongste 2 was het de eerste buitenlandervaring. De foto is genomen in het stadje Vielsalm.
,,Op 28 juni had ik een leuke dag met mijn broer op het strand van Zandvoort. Na een lange wandeling gingen we lekker eten op een terras. Bijzonder is dat mijn broer en ik zo’n goed contact hebben na het overlijden van onze ouders.
Een ooievaarsnest bij de Weerribben.
,,Zomer op de Noordkaap. Als werkende touringcar chauffeur in Noorwegen kom ik dagelijks op de Noordkaap met mijn gasten. Gelukkig is er altijd ook voor mij een fotomomentje Het weer hier wisselt vaak van zon naar bewolking en dichte mist. Maar dat maakt dit noordelijkste puntje en mijn werk daarom zo uniek. Bij deze de foto van 10 juli 21.30 uur.
,,Deze foto is gemaakt bij de uiterwaarden van de Rijn in Elst (Utrecht). Mooi groen en water met een hert met mooi gewei. Voor mij een mooi plaatje.
Deze foto is gemaakt op 1 juli, genomen op 1500 meter hoogte bij de Dalsniba-Geiranger Fjord in Noorwegen. Hier moet je beslist geen hoogtevrees hebben. Een schitterend uitzicht, maar één misstap kan fataal zijn.
Mooie zonsondergang in het buitengebied van Woudenberg, maar met dit droge weer moet er natuurlijk wel gesproeid worden.
,,Als vrijwilliger van wiedevogelbeschermingsgroep de Kiewiet maakte ik deze foto tijdens mijn laatste ronde bij het weghalen van de markering stokken van een nest waar op 23 juni nog een kievitskuiken uit het ei was gekropen en nog twee eieren aan het uitkomen waren. Voor een kievit is dit erg laat en waarschijnlijk was het een tweede of derde legsel.
,,Ja daar sta je dan. Zonder veren op een appartementendak met moeder scholekster in Driebergen aan de Faunalaan.
,,Onze groene specht komt dagelijks zijn eten halen aan de Faunalaan in Driebergen achter Otrabanda.
,,Prachtige bloem in de tuin van Bartimeus Doorn, een artisjok bloem. Een heerlijke plek om eens rond te kijken.
,,Een eenling in de tuin. Een prachtige lelie.
,,Meerdere luchtballonnen passeerden met een prachtig wolkendek als achtergrond."
Kikker bezoekt ons op het terras in de tuin tijdens de zomer 2022.
Ondergronds verkeersplein in een rots in Noorwegen.
,,Vigilandpark in Oslo. Bijzonder dat groep kinderen lunchen onder de beeldengroep.
Een café in Oslo.
Oslo Sentralstasjon, sta je ineens oog in oog met deze enorme tijger.
19 juli. Een warme dag waarbij de wespen blij waren van het bakje water. Ze maakten er gretig gebruik van.
,,Vorig jaar zijn wij de
trotse eigenaar geworden van een huisje in Friesland. Met grote regelmaat
maken wij nu de mooiste tochten over de Friese wateren en worden keer op
keer geraakt door de mooie uitzichten, zonsopgangen en zonsondergangen.
Deze foto is een lucky shot gemaakt met mijn iPhone op 23 juni op de
Terkaplester Puollen. Uitleg is voor mij overbodig bij dit mooie beeld, hier
past alleen verwondering!
,,Jonge ooievaar doet vliegoefeningen boven het nest. Als de vleugels
sterk genoeg zijn zal hij uitvliegen. Deze foto is genomen op
16 juli 2022 langs het Kloosterlaantje in Driebergen.
Ik ben deze zomer 4 weken in Frankrijk en ik heb hier al een aantal mooie plaatjes geschoten die ik graag met jullie deel voor de zomerfotowedstrijd.
Een foto van de zonsondergang op mijn meest favoriete plek van Nederland namelijk 'het rif' op Schiermonnikoog.
Ik kan daar uren doorbrengen en genieten van zee, natuur en weer en wind. Tevens een heel bijzonder plek om de zondersondergang te bewonderen en mooie plaatjes te schieten zoals te zien is op de foto. Kortom het rif op Schiermonnikoog is een fantastische plek.
Deze foto is genomen op 19 juli bij een tarweveld in de buurt van Ede. Het zijn wilde bloemen vanaf de grond gezien. Net of je er zelf tussen ligt.
De cical in de provence.
Zo mooi, zo’n heerlijk geluid!
Dit hoort bij vakantie vieren in Frankrijk.
Dit is onze kleinzoon van 3,5 jaar, ook uit Maarn en gefotografeerd op een warme zomerdag, onder de parasol met het hoedje van zijn oma. 
Hij heeft een hele moeilijke start gehad, maar het gaat langzaamaan steeds beter. Ik ben heel trots op zijn vechtlust en het is een super lief en goedlachs mannetje, kijk maar in zijn ogen.
Ik ben deze zomer 4 weken in Frankrijk en ik heb hier al een aantal mooie plaatjes geschoten die ik graag met jullie deel voor de zomerfotowedstrijd.
Ik ben deze zomer 4 weken in Frankrijk en ik heb hier al een aantal mooie plaatjes geschoten die ik graag met jullie deel voor de zomerfotowedstrijd.
Deze foto is gemaakt op 13 juli op de Zwitserse berg de Rigi op 1797 meter. Daar waar je 360° rond kan kijken en zelfs de Vogesen en Het Zwarte Woud kan zien liggen staat een dit grasklokje van 1,5 cm krachtig te bloeien in de zon. De tegenstelling was treffend!
De vogelverschrikker in de moestuin van boerderij De Weide Blik op de Langbroekerdijk 23. Deze vogelverschrikker is gemaakt door de petekinderen van Leen Doeve en Tineke Booi en is een voorbeeld van hun eigen creativiteit. Ik vind deze foto het toppunt van een zomerse aanblik; je mist alleen de heerlijke geur van versgemaaid gras nog!
Deze foto is gemaakt op 28 mei 2022 bij het boscomplex Nunspeet tijdens een avondwandeling, prachtige omgeving daar met hele mooie zandverstuivingen…
Het dier is een: Bloedrode heidelibel. Die ik bij Parc Broekhuizen tegen ben gekomen op koninginnekruid. De libel leek mij heel bijzonder dus ging er een van foto maken. de foto is gemaakt op 18 Juli 2022 en naar mijn mening goed gelukt.
Deze prachtige lucht is gefotografeerd vanaf het forteiland Pampus.
Een bij op een afrikaantje in de knop,wat is dat mooi, heel apart dat hart. Mooie zonnige foto.
Onze teckel Merlot bij een vijver op Europarcs. Genomen ergens in april 2022.

De foto is bijzonder omdat dit het voormalige kampeerterrein van Laag Kanje was, en helaas volgebouwd is.
Syrah onze teckel. Foto is genomen op 13 juli 2022 op het prachtige ingezaaide veldje achter de Arie Boomweg in Maarn.

De foto is bijzonder omdat het daar zo mooi is geworden met een blauwe bloemenzee. Inmiddels staan er ook bijenkasten.
De foto is gemaakt op onze vakantie in Tenerife bij een klein bergdorpje genaamd Masca. De foto is gemaakt op 29 juni 2022. Deze foto is bijzonder, omdat het een schitterend uitzicht was!
Deze foto heb ik gemaakt in mijn eigen achtertuin op 19 juli. Waarom bijzonder? Ik zeg regelmatig tegen kennissen als die vragen waar/wanneer we op vakantie gaan: mijn vakantie begint altijd in mijn eigen tuin. Dit als variatie op Godfried Bomans‘ spreuk: 'De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is'. Onze tuin grenst aan het natuurgebied De Woerd.
,,Een van mijn favoriete plekjes op Bornia / Groot Heidestein, op de zandheuvel bij het bosmeertje. De zwaluwen scheerden die dag telkens over het water om insectjes te vangen.
,,Een van mijn favoriete plekjes op Bornia / Groot Heidestein, op de zandheuvel bij het bosmeertje. De zwaluwen scheerden die dag telkens over het water om insectjes te vangen.
,,Een van mijn favoriete plekjes op Bornia / Groot Heidestein, op de zandheuvel bij het bosmeertje. De zwaluwen scheerden die dag telkens over het water om insectjes te vangen.
,,De prachtige lavendel velden in Sault!
,,Met de auto is het 10 minuten rijden of een klein half uurtje op de fiets vanuit Doorn om te genieten van dit mooie plaatje. De Jachthaven te Wijk bij Duurstede (27 juli 2022).
,,De foto is genomen in het noordoosten van Italië, waar een ondergaande zon boven de Alpen was te zien.
,,In hartje Parijs, stopt een man om een sigaar aan te steken. De man lijkt iets te hebben van een zakenman, maar als je goed kijkt kan het ook net zo goed een dakloze man zijn. En waarom heeft hij de steun van die paal eigenlijk nodig? De foto is gemaakt op 11 juli.
Lyander en Daenerys (vader en dochter) in de Parijse wijk Montmarte, een kunstenaarswijk. De schilderachtige sfeer die de foto uitstraalt is precies waarom we naar deze wijk gingen. De hoed die mijn dochter op heeft is net die dag aangeschaft en past mooi bij het schilderachtige tafereel. De foto is gemaakt op 12 juli.
,,In mijn eigen tuin in Leersum, zijn met regelmaat 2 egels te zien. De grote egel snuift en gromt de hele dag luidruchtig door de struiken met een kleinere egel achter zich aan. Met regelmaat steken beide egels over het terras naar een volgende border. Op mijn buik op het gras net zo lang gewacht tot ze weer ergens een oversteek zouden maken. Op deze foto kijkt hij of zij recht in de lens en mooi is dat pootje dat net een volgende stap zet.
,,Ik was op de camping in Voorhout met mijn busje en hond.
,,Deze foto is gemaakt in Voorhout, 25 juli 2022, op SVR camping Jachtlust, kamperen bij de boer. Ik maakte deze foto vanaf mijn kampeerplek. Hollandser kun je het bijna niet hebben. In die tijd waren de boerenprotesten dagelijks in het nieuws. Voor mij is deze foto het juiste beeld van het protest. Kamperen bij de boer, die gewoon z'n werk doet, wars is van de protesten en de vlag, gewoon als Nederlandse trots zoals die hoort!
,,Ik was op de camping in Voorhout met mijn busje en hond. Mijn vader kwam vanuit Leiden op bezoek, 12 km fietsen, hij is ruim eenennegentig jaar!
,,Deze koe op de Grand Chamossaire (2112m, Zwitserland) nam even de tijd om tijdens het grazen in de alpenweide te poseren voor een passerende toerist.
Deze foto genomen op 14 juni tijdens het lopen van de Unesco Gletsjer route langs de Aletschgletsjer in Zwitserland.
Was indrukwekkend al dat ijs en sneeuw. En vooral de stilte.
Prachtig Ameland!
Prachtig Ameland!
Prachtig Ameland!
Zomer aan de Pittesteeg in Doorn. De verwondering over de limousinekoeien. De moederkoeien lopen er samen met hun kalf in de wei. Iedere dag genieten.
Deze luchtballon vloog vlak boven mij op 1 juli in Driebergen op de Engelenburg. Wat een kleurenfeestje!
Pootjebaden op een warme dag. Deze foto heb ik genomen bij een boerderij aan de Langbroekerdijk in Driebergen op 4 augustus.
Sinds een jaar ben ik woonachtig ik Leersum, hiervoor woonde ik in de Randstad, tegen Den Haag. Ik geniet hier erg van de natuur in de bossen. De bossen zijn hier écht, geen aangelegde parken.
Op 23 juni 2022 liep ik in een bos vlakbij Parc Broekhuizen. Eerder had ik al schuwe reeën hier gespot, maar een foto maken lukte niet, want zij renden hard weg toen ik een poging waagde.
Deze avond had ik echter geluk! Het was net of deze ree voor mij ging poseren! Ondanks dat zij mij zag, bleef ze rustig. Ik ook en ik kon deze foto maken, daar ben ik natuurlijk trots op!
Een week later waren er snoeiwerkzaamheden helaas heb ik ze toen weken niet gezien. Toevallig afgelopen week, toen ik net terug was van vakantie, toen zag ik er weer eentje, dus ze zijn weer terug!
Ik vind het erg imposante beesten en kan hier echt van genieten! Ik hoop jullie ook, maar dan van deze foto!
Genieten met een grote G op de Brouwersdam van de zonsondergang op 29 juli. Heel mooi hoe de zon langzaam verdween in de zee. Op de foto staan Pim & Mees.
Deze foto heb ik gemaakt van mijn dochter Fiënne op het strand bij Lloret de Mar in Spanje. De foto is gemaakt op 27 juli 2022.
Het bijzondere is dat er geen enkel filter is gebruikt, maar met de golven en het avond-zonlicht vond ik dit nu letterlijk en figuurlijk een plaatje!
Deze foto is gemaakt op 18 juli 2022 in Tossa de Mar, Spanje.
Ik maakte deze vanaf het balkon van het appartement waar we zaten. In het zwembad liggen mijn schoonvader en zusje.
Ik vond het er heel leuk uitzien!
Twee musjes in tegenlicht houden vakantie in onze achtertuin. Daarvoor blijf je toch thuis!
Deze foto is op 9 augustus gemaakt bij het plaatsje Spijk. Heel laag water in de Rijn.
Vakantie in eigen tuin in zeer zonnig 2022: een Franse Veldwesp op een Frambozenstruik. Genomen op 2 augustus in Driebergen.
Te heet om iets te doen. Luieren op het luchtbed.
Wij wandelen graag in de Alpen. Ook deze zomer weer. Op de foto zie je in de diepte het Stubaital en Neustift, in Tirol - en ervaar je een beetje het gevoel van wandelen in de bergen.
Zonsondergang en onze oudste dochter Lina bij het Sommenmeer, Tranas Zweden.
Wakker worden met dit uitzicht vanuit je tent in Zweden, puur genieten.
Onze twee dochters Lina en Felien mijmeren over welke duikplank ze de volgende ochtend gaan nemen, bij het Sommenmeer, Tranas Zweden.
Met volledige bepakking elke ochtend weer op pad in de kano tijdens onze vakantie in Zweden.
Elke nacht wildkamperen op onbewoonde eilandjes tijdens onze week kanoën door de Zweedse natuur.
Mooie vergezichten tijdens onze week kanoën door de Zweedse natuur.
Wij zijn net terug van onze vakantie in Frankrijk aan de rivier de Drôme. Door de droogte stroomde er weinig water in deze rivier maar we vonden toch nog een plekje waar het wat dieper was zodat onze zoons er lekker in konden springen.
Het is een foto van twee van mijn kleinkinderen, die twee weken geleden is genomen in Vichy in Frankrijk. Het gaat om Olivier (5) en Veerle (2) van Lith uit Doorn, die op vakantie waren in de tijd dat het zo heet was; ook in Frankrijk. Waar vader en moeder ogen tekort kwamen bij het bekijken van de mooie stad (aanrader!), speelden en ravotten beide peuters samen lekker in parken en op pleinen. Deze foto lijkt dit plezier van broer en zus goed te vangen: pure zomerpret, wat mij betreft. Wat is er mooier dan échte zomervreugde na de afgelopen tijd (van pandemie en oorlogsdreiging)?
Deze foto is gemaakt op 1 augustus in Hoornse Bos op Terschelling.
Om medische redenen de vakantie naar Kroatië vroegtijdig moeten afbreken. Maar die ene dag in Rovinj was fantastisch. Super leuke plaats met vele smalle straatjes en leuke restaurants aan de haven. Deze foto is genomen op 29 mei 2022, Ronvinj, Kroatië.
Tijdens mijn vakantie afgelopen week in Denemarken gemaakt. Op het eiland Romo, 's ochtends voordat het brede zandstrand volkomt met auto’s en campers met alle mensen. Mijn man wandelt daar met onze hond, (fijn dat honden aangelijnd mee mogen) en ik fotografeer graag! 
De ruimte, de rust, heerlijke temperatuur…een fantastische vakantie!
Dit is een foto van mijn 72-jarige vriendin Anouk op onze vakantie in Friesland. Ze heeft afgelopen kerst met ernstige corona en een longembolie in het ziekenhuis gelegen. Met elke dag yoga, ook op vakantie, heeft ze keihard gewerkt aan haar herstel en heeft ze zich teruggevochten in het leven en weer een conditie opgebouwd. Ik ben supertrots op haar en heel dankbaar dat ze er nog is.
Tijdens onze koffiestop in Arcen, troffen we de snaaimees (15 augustus 2022).
Deze foto is gemaakt op 3 augustus. Wandeling door de duinen vanaf station Overveen, laatste kilometers over het strand naar Zandvoort aan zee.
Dit jaar op vakantie in Normandië zag ik de zee en dacht ik dat ziet er wel heel mooi uit! Daarom heb ik deze foto gemaakt zo dicht bij het water, alle kleuren passen zo goed bij elkaar.
Deze foto is Berg en Bos, gemaakt in het stadspark in Apeldoorn.
,,Begrazingsgebied Bornia-Heidestein. Een super mooie plek om te wandelen vooral nu de heide zo mooi bloeit.
,,Een super mooie vos die alles scherp in de gaten houdt op de Amsterdamse waterleidingduinen.
,,Tijdens het bloemencorso in Leersum op 13 augustus houdt de drumband even pauze in de snikhete zon op de Rijksstraatweg. Een klein jochie uit het publiek krijgt ziet zijn kans schoon om lekker even te trommelen. Deze kleine Phil Collins had de dag van zijn leven!
'Turnoefening aan zee.'
,,Deze ’strandfoto’ is afgelopen weekend (14 augustus) gemaakt in Borculo waar wij met enkele andere gezinnen een (warm) weekend waren. De foto is bijzonder vanwege het licht waardoor het ook zomaar een foto uit een ver buitenland zou kunnen zijn.
,,Deze foto is gemaakt in Briancon (begin augustus) en is bijzonder doordat er één muzikant te zien is terwijl er meerdere schaduwen zijn. De muzikanten waren aan het oefenen voor een optreden.
18 augustus 2022: ,,Wacht eens effe, hoe zijn we hier in de Jachthaven van Wijk bij Duurstede terechtgekomen?
,,Deze foto is genomen op 9 augustus 2022 in de avond in Lemmer. Eerder op de avond was de parade van de SKS-skûtsjes door centrum Lemmer. En twee dagen later werd het Lemster skûtsje SKS kampioen. 
Er was dus groot feest in Lemmer.
,,Deze foto is genomen in Seydisfjordur, Oost IJsland. We waren na twee en een halve dag varen vanuit Denemarken aangekomen in IJsland, vol verwachting wat wij allemaal zouden beleven op onze rondreis met de camper. Daar moest natuurlijk op geproost worden.
,,Deze foto is genomen in Grindelwald in Zwitserland op 1 augustus. Vooral mooi met de bergen en wolken op de achtergrond. Op de foto zien jullie mij, Astrid Willemsen (een boerendochter!) uit Maarn, en een echte Grindelwaldse koe.
,,In een natuurgebied bij Pannerden zag ik een paar weken geleden deze waterjuffer dobberend op een ganzenveer.
,,Deze foto heb ik gemaakt in Saint Preuve, Frankrijk. Ik vind hem mooi omdat hij zo zonnig is.
,,Zondag 21 augustus, kastelentocht op Langbroekerdijk. 2 of 4 pk voor de koetsen, het busje is 37pk. Wat een mooie middag!
,,Zondag 21 augustus, 
kastelentocht op Langbroekerdijk. 2 of 4 pk voor de koetsen, het busje is 37pk. Wat een mooie middag!
,,Zondag 21 augustus, kastelentocht op Langbroekerdijk. 2 of 4 pk voor de koetsen, het busje is 37pk. Wat een mooie middag!
Ik ben Daan 12 jaar oud en wil graag mee doen aan de zomer fotowedstrijd met deze foto van de kastelentocht in Leersum.
,,Lunch met uitzicht over de Golf van Korinthe. Beter wordt het niet.
,,Tijdens en strandwandeling bij zonsondergang in Dishoek (Zeeland).
,,Wij werden verrast tijdens ons bezoek aan de St. Pieters kathedraal in Vaticaanstad door deze prachtige zonnestralen waar je zomaar engelen verwacht te zien neerdalen.
,,'Denkend aan Holland...' Genoten van prachtig natuurschoon en molens in Kinderdijk.
,,De Rijn nabij Rhenen op 23 juli.
,,Dochter Marlies aan de waterkant bij de Rijn.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie