Prachtig Ameland!
Prachtig Ameland! Abeline Bijsterbosch

Bekijk hier alle inzendingen voor de zomerfotowedstrijd

Recreatie

HEUVELRUG De eerste inzendingen zijn binnen, de variatie is groot, en om al lekker in een vakantiestemming te komen, is het prettig scrollen door zomerse foto’s van plaatsgenoten. Alle inzenders maken kans op een plekje in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant, eeuwige roem én een afdruk van de winnende foto van 50 x 70 cm op canvas, mogelijk gemaakt door Fotogroep Doorn.  

Ook deelnemen is heel eenvoudig. De spelregels zijn als volgt:  

- Beschrijf in enkele zinnen waar en wanneer de foto is gemaakt, wie of wat er op de foto is te zien en waarom de foto voor jou bijzonder is, is een vereiste.
- Een deelnemer mag maximaal drie inzendingen doen, maar iedere foto met een eigen beschrijving.
- Foto’s moeten scherp zijn en in een hoge resolutie (JPG-bestand van minimaal 750kb) worden aangeleverd.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van deze krant (gemeente Utrechtse Heuvelrug) dingen mee naar de prijzen.
- Foto’s moeten deze zomer zijn gemaakt.
- De fotograaf moet zelf inzenden óf toestemming hebben gegeven voor deelname. Een ingezonden foto kan - indien relevant - later worden herplaatst.
- Inzenden is mogelijk tot donderdag 25 augustus 12.00 uur.
- Inzenden kan naar dekaap@bdu.nl onder vermelding van ‘Zomerfotowedstrijd 2022’. 

,,Zonsondergang Vallorcine, Franse Alpen. Het lijkt wel een vulkaanuitbarsting.
,,Net terug van een busreis naar Noorwegen, via Duitsland, Denemarken en Zweden. Op de boot in Denemarken (d.d. 25 juni) stal deze meeuw de harten van vele passagiers.
Vrijdag zijn we terug gekomen van 2 weken naar de Ardennen met onze 2 meiden en hun broertje van 7 maanden. Fijn om na 2 jaar Corona weer onbezorgd op vakantie te kunnen. Voor de jongste 2 was het de eerste buitenlandervaring. De foto is genomen in het stadje Vielsalm.
,,Op 28 juni had ik een leuke dag met mijn broer op het strand van Zandvoort. Na een lange wandeling gingen we lekker eten op een terras. Bijzonder is dat mijn broer en ik zo’n goed contact hebben na het overlijden van onze ouders.
Een ooievaarsnest bij de Weerribben.
,,Zomer op de Noordkaap. Als werkende touringcar chauffeur in Noorwegen kom ik dagelijks op de Noordkaap met mijn gasten. Gelukkig is er altijd ook voor mij een fotomomentje Het weer hier wisselt vaak van zon naar bewolking en dichte mist. Maar dat maakt dit noordelijkste puntje en mijn werk daarom zo uniek. Bij deze de foto van 10 juli 21.30 uur.
,,Deze foto is gemaakt bij de uiterwaarden van de Rijn in Elst (Utrecht). Mooi groen en water met een hert met mooi gewei. Voor mij een mooi plaatje.
Deze foto is gemaakt op 1 juli, genomen op 1500 meter hoogte bij de Dalsniba-Geiranger Fjord in Noorwegen. Hier moet je beslist geen hoogtevrees hebben. Een schitterend uitzicht, maar één misstap kan fataal zijn.
Mooie zonsondergang in het buitengebied van Woudenberg, maar met dit droge weer moet er natuurlijk wel gesproeid worden.
,,Als vrijwilliger van wiedevogelbeschermingsgroep de Kiewiet maakte ik deze foto tijdens mijn laatste ronde bij het weghalen van de markering stokken van een nest waar op 23 juni nog een kievitskuiken uit het ei was gekropen en nog twee eieren aan het uitkomen waren. Voor een kievit is dit erg laat en waarschijnlijk was het een tweede of derde legsel.
,,Ja daar sta je dan. Zonder veren op een appartementendak met moeder scholekster in Driebergen aan de Faunalaan.
,,Onze groene specht komt dagelijks zijn eten halen aan de Faunalaan in Driebergen achter Otrabanda.
,,Prachtige bloem in de tuin van Bartimeus Doorn, een artisjok bloem. Een heerlijke plek om eens rond te kijken.
,,Een eenling in de tuin. Een prachtige lelie.
,,Meerdere luchtballonnen passeerden met een prachtig wolkendek als achtergrond."
Kikker bezoekt ons op het terras in de tuin tijdens de zomer 2022.
Ondergronds verkeersplein in een rots in Noorwegen.
,,Vigilandpark in Oslo. Bijzonder dat groep kinderen lunchen onder de beeldengroep.
Een café in Oslo.
Oslo Sentralstasjon, sta je ineens oog in oog met deze enorme tijger.
19 juli. Een warme dag waarbij de wespen blij waren van het bakje water. Ze maakten er gretig gebruik van.
,,Vorig jaar zijn wij de
trotse eigenaar geworden van een huisje in Friesland. Met grote regelmaat
maken wij nu de mooiste tochten over de Friese wateren en worden keer op
keer geraakt door de mooie uitzichten, zonsopgangen en zonsondergangen.
Deze foto is een lucky shot gemaakt met mijn iPhone op 23 juni op de
Terkaplester Puollen. Uitleg is voor mij overbodig bij dit mooie beeld, hier
past alleen verwondering!
,,Jonge ooievaar doet vliegoefeningen boven het nest. Als de vleugels
sterk genoeg zijn zal hij uitvliegen. Deze foto is genomen op
16 juli 2022 langs het Kloosterlaantje in Driebergen.
Ik ben deze zomer 4 weken in Frankrijk en ik heb hier al een aantal mooie plaatjes geschoten die ik graag met jullie deel voor de zomerfotowedstrijd.
Een foto van de zonsondergang op mijn meest favoriete plek van Nederland namelijk 'het rif' op Schiermonnikoog.
Ik kan daar uren doorbrengen en genieten van zee, natuur en weer en wind. Tevens een heel bijzonder plek om de zondersondergang te bewonderen en mooie plaatjes te schieten zoals te zien is op de foto. Kortom het rif op Schiermonnikoog is een fantastische plek.
Deze foto is genomen op 19 juli bij een tarweveld in de buurt van Ede. Het zijn wilde bloemen vanaf de grond gezien. Net of je er zelf tussen ligt.
De cical in de provence.
Zo mooi, zo’n heerlijk geluid!
Dit hoort bij vakantie vieren in Frankrijk.
Dit is onze kleinzoon van 3,5 jaar, ook uit Maarn en gefotografeerd op een warme zomerdag, onder de parasol met het hoedje van zijn oma. 
Hij heeft een hele moeilijke start gehad, maar het gaat langzaamaan steeds beter. Ik ben heel trots op zijn vechtlust en het is een super lief en goedlachs mannetje, kijk maar in zijn ogen.
Ik ben deze zomer 4 weken in Frankrijk en ik heb hier al een aantal mooie plaatjes geschoten die ik graag met jullie deel voor de zomerfotowedstrijd.
Ik ben deze zomer 4 weken in Frankrijk en ik heb hier al een aantal mooie plaatjes geschoten die ik graag met jullie deel voor de zomerfotowedstrijd.
Deze foto is gemaakt op 13 juli op de Zwitserse berg de Rigi op 1797 meter. Daar waar je 360° rond kan kijken en zelfs de Vogesen en Het Zwarte Woud kan zien liggen staat een dit grasklokje van 1,5 cm krachtig te bloeien in de zon. De tegenstelling was treffend!
De vogelverschrikker in de moestuin van boerderij De Weide Blik op de Langbroekerdijk 23. Deze vogelverschrikker is gemaakt door de petekinderen van Leen Doeve en Tineke Booi en is een voorbeeld van hun eigen creativiteit. Ik vind deze foto het toppunt van een zomerse aanblik; je mist alleen de heerlijke geur van versgemaaid gras nog!
Deze foto is gemaakt op 28 mei 2022 bij het boscomplex Nunspeet tijdens een avondwandeling, prachtige omgeving daar met hele mooie zandverstuivingen…
Het dier is een: Bloedrode heidelibel. Die ik bij Parc Broekhuizen tegen ben gekomen op koninginnekruid. De libel leek mij heel bijzonder dus ging er een van foto maken. de foto is gemaakt op 18 Juli 2022 en naar mijn mening goed gelukt.
Deze prachtige lucht is gefotografeerd vanaf het forteiland Pampus.
Een bij op een afrikaantje in de knop,wat is dat mooi, heel apart dat hart. Mooie zonnige foto.
Onze teckel Merlot bij een vijver op Europarcs. Genomen ergens in april 2022.

De foto is bijzonder omdat dit het voormalige kampeerterrein van Laag Kanje was, en helaas volgebouwd is.
Syrah onze teckel. Foto is genomen op 13 juli 2022 op het prachtige ingezaaide veldje achter de Arie Boomweg in Maarn.

De foto is bijzonder omdat het daar zo mooi is geworden met een blauwe bloemenzee. Inmiddels staan er ook bijenkasten.
De foto is gemaakt op onze vakantie in Tenerife bij een klein bergdorpje genaamd Masca. De foto is gemaakt op 29 juni 2022. Deze foto is bijzonder, omdat het een schitterend uitzicht was!
Deze foto heb ik gemaakt in mijn eigen achtertuin op 19 juli. Waarom bijzonder? Ik zeg regelmatig tegen kennissen als die vragen waar/wanneer we op vakantie gaan: mijn vakantie begint altijd in mijn eigen tuin. Dit als variatie op  Godfried Bomans‘ spreuk: 'De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is'. Onze tuin grenst aan het natuurgebied De Woerd.
,,Een van mijn favoriete plekjes op Bornia / Groot Heidestein, op de zandheuvel bij het bosmeertje. De zwaluwen scheerden die dag telkens over het water om insectjes te vangen.
,,Een van mijn favoriete plekjes op Bornia / Groot Heidestein, op de zandheuvel bij het bosmeertje. De zwaluwen scheerden die dag telkens over het water om insectjes te vangen.
,,Een van mijn favoriete plekjes op Bornia / Groot Heidestein, op de zandheuvel bij het bosmeertje. De zwaluwen scheerden die dag telkens over het water om insectjes te vangen.
,,De prachtige lavendel velden in Sault!
,,Met de auto is het 10 minuten rijden of een klein half uurtje op de fiets vanuit Doorn om te genieten van dit mooie plaatje. De Jachthaven te Wijk bij Duurstede (27 juli 2022).
,,De foto is genomen in het noordoosten van Italië, waar een ondergaande zon boven de Alpen was te zien.
,,In hartje Parijs, stopt een man om een sigaar aan te steken. De man lijkt iets te hebben van een zakenman, maar als je goed kijkt kan het ook net zo goed een dakloze man zijn. En waarom heeft hij de steun van die paal eigenlijk nodig? De foto is gemaakt op 11 juli.
Lyander en Daenerys (vader en dochter) in de Parijse wijk Montmarte, een kunstenaarswijk. De schilderachtige sfeer die de foto uitstraalt is precies waarom we naar deze wijk gingen. De hoed die mijn dochter op heeft is net die dag aangeschaft en past mooi bij het schilderachtige tafereel. De foto is gemaakt op 12 juli.
,,In mijn eigen tuin in Leersum, zijn met regelmaat 2 egels te zien. De grote egel snuift en gromt de hele dag luidruchtig door de struiken met een kleinere egel achter zich aan. Met regelmaat steken beide egels over het terras naar een volgende border. Op mijn buik op het gras net zo lang gewacht tot ze weer ergens een oversteek zouden maken. Op deze foto kijkt hij of zij recht in de lens en mooi is dat pootje dat net een volgende stap zet.
,,Ik was op de camping in Voorhout met mijn busje en hond.
,,Deze foto is gemaakt in Voorhout, 25 juli 2022, op SVR camping Jachtlust, kamperen bij de boer. Ik  maakte deze foto vanaf mijn kampeerplek. Hollandser kun je het bijna niet hebben. In die tijd waren de boerenprotesten dagelijks in het nieuws. Voor mij is deze foto het juiste beeld van het protest. Kamperen bij de boer, die gewoon z'n werk doet, wars is van de protesten en de vlag, gewoon als Nederlandse trots zoals die hoort!
,,Ik was op de camping in Voorhout met mijn busje en hond. Mijn vader kwam vanuit Leiden op bezoek, 12 km fietsen, hij is ruim eenennegentig jaar!
,,Deze koe op de Grand Chamossaire (2112m, Zwitserland) nam even de tijd om tijdens het grazen in de alpenweide te poseren voor een passerende toerist.
Deze foto genomen op 14  juni tijdens het lopen van de Unesco Gletsjer route langs de Aletschgletsjer in Zwitserland.
Was indrukwekkend al dat ijs en sneeuw. En vooral de stilte.
Prachtig Ameland!
Prachtig Ameland!
Prachtig Ameland!
Zomer aan de Pittesteeg in Doorn. De verwondering over de limousinekoeien. De moederkoeien lopen er samen met hun kalf in de wei. Iedere dag genieten.
Deze luchtballon vloog vlak boven mij op 1 juli in Driebergen op de Engelenburg. Wat een kleurenfeestje!
Pootjebaden op een warme dag. Deze foto heb ik genomen bij een boerderij aan de Langbroekerdijk in Driebergen op 4 augustus.
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 30 minuten geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel gisteren
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30