De winnende foto van Elfriede Kooreman met de titel 'Zonsopgang gevangen in web'.
De winnende foto van Elfriede Kooreman met de titel 'Zonsopgang gevangen in web'. Elfriede Kooreman

Win een mooie prijs met je zomerfoto

30 juni 2022 om 11:45 Overig

HEUVELRUG Maak jij de ultieme zomerfoto? Doe mee aan de zomerfotowedstrijd van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant en maak kans op een vergroting van 50 x 70 cm op canvas van de winnende foto beschikbaar gesteld door Foto-Groep Doorn, naast de onbetaalbare eeuwige roem natuurlijk.

Struinen door sfeervolle steden, genieten van gezelligheid op de camping of ontspannen in de eigen achtertuin. In de zomervakantie is er altijd wel een aanleiding om mooie foto’s te maken. Alle ingezonden foto’s zijn te bewonderen op www.nieuwsbladdekaap.nl. Een selectie krijgt tevens een plek in de krant. Aan het eind van de zomer selecteert de redactie de mooiste of meest bijzondere inzendingen.

DEELNEMEN Een zomerfoto inzenden kan naar dekaap@bdu.nl, onder vermelding van ‘Zomerfotowedstrijd’. Om in aanmerking te komen voor plaatsing in de krant en een prijs moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
- In enkele zinnen beschrijven waar en wanneer de foto is gemaakt, wie of wat er op de foto is te zien en waarom de foto voor jou bijzonder is, is een vereiste.
- Een deelnemer mag maximaal drie inzendingen doen, maar iedere foto krijgt dan een eigen beschrijving.
- Foto’s moeten scherp zijn en in een hoge resolutie (JPG-bestand van minimaal 750kb) worden aangeleverd.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van deze krant (gemeente Utrechtse Heuvelrug) dingen mee naar de prijzen.
- Foto’s moeten deze zomer zijn gemaakt.
- De fotograaf moet zelf inzenden óf toestemming hebben gegeven voor deelname. Een ingezonden foto kan - indien relevant - later worden herplaatst.
- Inzenden is mogelijk tot donderdag 25 augustus 12.00 uur.

FOTOTIPS Je hoeft geen dure camera te hebben om de winnende foto te maken, ook een mobiele telefoon kan de prijswinnende plaat maken. Soms is het een kwestie van geluk: je bent op het juiste moment op de juiste plaats. Maar ook originaliteit en creativiteit zijn onmisbaar. De ervaring leert dat foto’s met mensen of dieren erop het vaak beter doen dan alleen een plaat van (mooie) natuur. Liggende of vierkante foto’s hebben een lichte voorkeur op staande afbeeldingen. Maar: alles mag. Veel succes!

BEOORDELING Een handvol redactieleden en medewerkers van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant geeft eind van de zomer punten voor hun persoonlijke vijf favorieten uit alle inzendingen, zonder criteria vooraf. 

SUCCES Na het succes van eerdere edities, houdt Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant weer een Zomerfotowedstrijd. Afgelopen jaren werden telkens tientallen foto’s ingezonden. Van overal ter wereld, maar ook van dichtbij huis. De winnende foto uit 2021 werd gemaakt door Elfriede Kooreman uit Driebergen. Kooreman gaf haar foto de titel ‘Zonsopgang gevangen in web’. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie