MMN en VBMM willen spelregels voor recreatie

5 jul, 12:53 Recreatie
RBT Heuvelrug & Vallei
Vier de zomer
Vier de zomer

HEUVELRUG Twee belangengroeperingen uit Maarn en Maarsbergen willen dat de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg gaan kijken naar de toenemende recreatiedruk ten noorden van Maarn. Omdat het toerisme zich niet langer tot het hoogseizoen beperkt, vrezen Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) en de Vereniging Bewonersbelangen Maarn-Maarsbergen (VBMM) dat de natuur het kind van de rekening wordt.

In een brief aan de Heuvelrugpolitiek trekken MMN en VBMM daarom aan de bel. Volgens hen dreigen de uitbreidingsplannen van het Henschotermeer en de intensivering op de nabijgelegen recreatieterreinen een zware wissel te trekken op de bosrijke natuur in het gebied. Daar komt de verhuizing van de YMCA-groepsaccommodatie uit Leusden ook nog bij. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.