Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor

12 aug, 07:32 Rechtbank
Aldi
Afbeelding

DRIEBERGEN De rechter heeft een uitspraak gedaan in het langjarige conflict tussen de gemeente en supermarktconcern Aldi. Omdat de welstandscommissie het bouwplan voor een nieuwe winkel aan de Appelgaard in strijd vindt met de redelijke eisen van welstand, mocht het Heuvelrugcollege de omgevingsvergunning weigeren, aldus de rechtbank.  

De Duitse grootgrutter was naar de rechter gestapt om die weigering aan te vechten, maar moet door de uitspraak bakzeil halen. Op één punt kan Aldi echter wel een juridisch succesje bijschrijven. De rechtbank geeft de gemeenteraad namelijk een tik op de vingers, over diens weigering om een zogenoemde ‘verklaring van geen bedenkingen’ tegen het bouwplan af te geven.  

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.