College botst met provincie over windturbines

29 november 2022 om 11:58 Politiek Veenendaal Waait Mee
Afbeelding

HEUVELRUG Terwijl de provincie naarstig op zoek is naar geschikte locaties voor windmolens, geeft Utrechtse Heuvelrug opnieuw een duidelijke boodschap af. ,,We zien geen mogelijkheid om in deze raadsperiode op zoek te gaan naar locaties”, zegt wethouder Karin Oyevaar (D66). ,,Daar is zowel in de politiek als in de samenleving geen draagvlak voor.” Het college heeft dat standpunt inmiddels per brief overgebracht aan de provincie.

De enige Heuvelrugse zoeklocatie voor windmolens lag bij Overberg. Maar vorig jaar besloot de gemeenteraad om die plannen te schrappen. Na de verkiezingsoverwinning van BVHlokaal daalden de kansen voor grootschalige windenergie nog verder. Tijdens de onderhandelingen voor een nieuw college sprak die partij een veto uit over de komst va..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.