Afbeelding
Google Streetview

Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw

Politiek

UTRECHTSE HEUVELRUG Om nieuwe woningen op een duurzame en toekomstbestendige manier te kunnen bouwen, hebben de provincie Utrecht en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een convenant voor duurzame woningbouw opgesteld. Hierin staan ambitieuze afspraken, strenger dan de huidige wettelijke normen, zodat er sneller, goedkoper en duurzame woningen gebouwd kunnen worden. Gemeente Utrechtse Heuvelrug is ondertekenaar van het convenant. 

Vanuit gemeenten en marktpartijen kwam het signaal dat er grote behoefte was aan afspraken op het gebied van duurzame woningbouw. Bijvoorbeeld over circulariteit, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptatie en energiegebruik. Provincie Utrecht en MRA hebben gehoor gegeven aan deze oproep en het convenant vormgegeven. Het convenant is inmiddels ondertekend door meer dan 75 organisaties, waaronder 30 gemeenten, 3 provincies en meer dan 30 ontwikkelaars en bouwbedrijven.

Wethouder Karin Oyevaar: ,,We zijn blij dat we kunnen aansluiten bij dit convenant, het helpt ons als gemeente om verdere stappen te zetten om de nieuwbouw van woningen te verduurzamen in de gemeente. We werken graag samen met andere gemeenten en gaan bouwpartijen aansporen om hier invulling aan te geven. Een kracht van het convenant is ook dat duurzaamheid breed wordt ingevuld, met zowel aandacht voor: energie, klimaatadaptatie, groen/natuur, circulariteit, gezondheid en mobiliteit.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 10 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 14 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 17 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30