Locatie sociale woningbouw gezocht: ‘Appartementen ontwikkelen is de enig juiste oplossing’

20 apr, 07:00 Nieuwbouw
Hanny van Eerden
De WBV Maarn droeg met de ontwikkeling van Tuindorp fors bij aan het ontstaan van het dorp Maarn.
De WBV Maarn droeg met de ontwikkeling van Tuindorp fors bij aan het ontstaan van het dorp Maarn.

MAARN/MAARSBERGEN Het vrijwel volledig uitblijven van de gewenste doorstroming binnen de sociale woningbouw in Maarn en Maarsbergen maakt in tijden van woningnood het streven naar nieuwbouw op dat gebied noodzakelijk. De Woningbouwvereniging Maarn (WBV Maarn) wil dan ook het komende decennium minimaal twintig nieuwe woningen kunnen laten bouwen.

Realisatie van een twintigtal nieuwe sociale woningen lijkt nogal aan de krappe kant, maar als percentage van het huidige aantal van ruim 300 woningen van de vereniging is dit een reële ambitie, volgens Kees de Wolf, directeur-bestuurder van de financieel gezonde WBV Maarn. „Een lening hiervoor kunnen wij aan”, zegt hij. „De concretisering van deze ambitie ligt echter niet slechts bij ons. De h..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.