Woonoord voor Oekraïners zit vol

17 aug, 13:56 Politiek
Google Maps
Afbeelding


HEUVELRUG De noodopvang van Oekraïense vluchtelingen door Nederlandse gemeenten loopt tegen zijn grenzen aan. Landelijk is meer dan 90 procent van de beschikbare plaatsen bezet. De opvanglocatie in het woonoord bij De Basis in Doorn is met 110 Oekraïners zelfs helemaal vol. Van het openen van een tweede Heuvelrugse noodopvang kan echter geen sprake zijn, zegt burgemeester Frits Naafs. ,,Wij doen al genoeg.”

Volgens Naafs vangt Utrechtse Heuvelrug meer vluchtelingen op dan naar rato van het inwonertal zou moeten. ,,Voorlopig zie ik geen mogelijkheid om nog meer Oekraïners op te nemen”, zegt hij. ,,Er zijn andere gemeenten die niet zoveel doen, dus die zijn nu eerst aan zet. Bovendien wil ik zuinig zijn op het grote draagvlak voor de opvang van vluchtelingen. De hulp van inwoners vind ik h..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.