Geen extra asielzoekers naar Utrechtse Heuvelrug - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Geen extra asielzoekers naar Utrechtse Heuvelrug

22 jun, 16:30 Maatschappelijk
Gemeente
Afbeelding

HEUVELRUG De landelijke vluchtelingencrisis is voor Utrechtse Heuvelrug geen reden om extra opvangplekken voor asielzoekers aan te bieden. Burgemeester Frits Naafs blijft bij zijn standpunt dat de gemeente al genoeg doet. Hij begrijpt wel dat staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) nadenkt over maatregelen, om gemeenten te dwingen vluchtelingen onderdak te verschaffen. 

Als die worden ingevoerd zouden alle Nederlandse gemeenten vanaf begin volgend jaar bij wet verplicht zijn om opvanglocaties voor asielzoekers te leveren. ,,Of dat echt gaat gebeuren, moet ik nog zien”, relativeert Naafs. Maar voor Utrechtse Heuvelrug zal zo’n wettelijke bepaling geen gevolgen hebben, denkt hij. ,,Wij doen al heel veel dus ik voel me op geen enkele manier aangesproken.”

INSPANNINGE..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.