Haaxma en Oyevaar over ambities voor de komende vier collegejaren: ‘Eerst zoeken naar overeenkomsten’

25 mei, 07:31 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Wilco Willemse
Karin Oyevaar (links) en Anouk Haaxma slaan bruggen waar nodig om de ambities waar te maken
Karin Oyevaar (links) en Anouk Haaxma slaan bruggen waar nodig om de ambities waar te maken

HEUVELRUG Na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart is de formatie zo goed als rond. Formateur Ted van der Loo heeft een voorstel gedaan in zijn eindverslag voor een samenwerking tussen BVHLokaal, de grote winnaar van de laatste verkiezingen, en de VVD, D66 en SGP. Een raadsbreed akkoord op hoofdlijnen ligt ook al klaar.

Woensdagavond wordt het nieuwe college geïnstalleerd en als er geen onverwachte wendingen zijn, zullen Anouk Haaxma en Karin Oyevaar namens respectievelijk BVHLokaal en D66 zitting nemen in het college. Dat doen zij dan naast Rob Jorg (VVD) en Gerrit Boonzaaijer (SGP) die ook al in het vorige college zaten. Afgelopen week waren zij voor het laatst bij hun fracties en nu kijken ze alvast vooruit..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.