Afbeelding
D66 Utrechtse Heuvelrug

Karin Oyevaar kandidaat-wethouder voor D66 Utrechtse Heuvelrug

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG D66 Utrechtse Heuvelrug wijst Karin Oyevaar aan als kandidaat-wethouder. De partij wil hiermee voor de verkiezingen duidelijkheid geven richting kiezers en belanghebbenden. Oyevaar is momenteel fractievoorzitter en lijsttrekker in de huidige verkiezingscampagne. Ze is sinds 2018 raadslid en heeft zich volgens D66 bewezen als een verbindend politica ,,met een duidelijk beeld hoe om te gaan met de uitdagingen en kansen voor de komende jaren in onze gemeenschap.”

De partij geeft aan uitgebreide gesprekken te hebben gevoerd met goede, zware kandidaten en ziet in Oyevaar de juiste persoon met de ambitie en de persoonlijke kwaliteiten om namens D66 meer mogelijk te maken. 

,,Omdat inwoners recht hebben op goede bestuurders en op duidelijkheid, heeft D66 zich tijdig voorbereid op de vraag naar mogelijke wethouders”, zegt afdelingsvoorzitter Elisabeth van Oostrum. ,,Middels deze kennisgeving scheppen we die duidelijkheid, vóór de verkiezingen. Er is een groot draagvlak voor Karin Oyevaar als kandidaat-wethouder. En D66 heeft nog meer stevige kandidaten beschikbaar.”

Momenteel is D66 niet vertegenwoordigd in het college van B&W van Utrechtse Heuvelrug. De partij wil werken aan een nieuw college met gezamenlijke politieke ambities. Of dat lukt, zal na de verkiezingen door onderhandelingen duidelijk worden. De nieuwe raadsfractie beslist daarover. Mocht D66 na de verkiezingen niet deelnemen in het college, dan zet Karin Oyevaar haar werk als raadslid voort.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 12 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31