Wethouder Rob Jorg en voorzitter van de VOCD, Gert van Leeuwen.
Wethouder Rob Jorg en voorzitter van de VOCD, Gert van Leeuwen. Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Doornse ondernemers en gemeente tekenen overeenkomst investeringszone

21 juli 2021 om 18:49 Politiek

DOORN De Vereniging Ondernemers Centrum Doorn (VOCD) bereidt zich voor op de verlenging van hun bestaande bedrijveninvesteringszone in het centrum voor een nieuwe periode van vijf jaar. 

In een bedrijveninvesteringszone (BIZ) werken ondernemers in een aaneengesloten gebied samen en investeren zij gezamenlijk in hun bedrijfsomgeving. Het gaat hierbij om activiteiten in de openbare ruimte en op het internet die de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling in hun gebied bevorderen.

2022 De VOCD tekende woensdag de voorgenomen uitvoeringsovereenkomst met de gemeente, nadat het college dinsdag instemde met het voorstel voor de BIZ Doorn. Deze gaat mogelijk pas vanaf 2022 in, omdat eerst de gemeenteraad de BIZ-verordening nog moet vaststellen. Dit staat in september op de agenda. 

Vervolgens vindt dit najaar een draagvlakmeting onder de ondernemers plaats. Bij een meerderheid (onder voorwaarden) van positieve stemmen onder de ondernemers wordt de BIZ Doorn verlengd voor 5 jaar vanaf januari 2022. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie