Afbeelding
Foto: Unsplash

Ontdek de veelzijdigheid van keramische vloertegels

14 september 2023 om 11:40 Partnercontent

Laminaat en PVC vloeren blijven een populaire keuze voor in de woonkamer. Toch is er ook een andere vloersoort in opkomst: de keramische tegelvloer. De tegels hebben veel voordelen. Zo is keramiek erg duurzaam, onderhoudsvriendelijk en goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast zijn er eindeloos veel verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar. De veelzijdigheid zal je verbazen! Hieronder vind je een opsomming van keramische tegels in diverse stijlen. Van een stoere betonlook tot keramische tegels met dezelfde uitstraling als echt hout.

Betonlook tegels

Interieurliefhebbers is het vast niet ontgaan dat de industriële woonstijl nog erg geliefd is. Dat zie je ook terug in de vloerkeuzes. De betonlook is met name in woonkamers en keukens een grote hit. Echt beton is niet volledig waterdicht, waardoor er snel vlekken ontstaan. Ook kan het materiaal gaan scheuren door het uitzetten en krimpen. Keramische betonlook vloertegels zijn daarom een fijn alternatief. De keramische tegels zijn wel waterdicht, blijven langer mooi en kunnen niet gaan scheuren. Toch is de uitstraling net zo stoer als echt beton.

Keramisch parket

Keramisch parket is een andere benaming voor keramische tegels met een houtlook. In plaats van vierkante tegels zijn het langwerpige tegels die sprekend lijken op houten planken. Echt hout is gevoelig voor vocht en heeft veel onderhoud nodig. Denk aan het bijwerken met een speciale olie of beits. Keramisch parket heeft dezelfde natuurlijke uitstraling, maar is een stuk gemakkelijker te onderhouden. Je maakt het eenvoudig schoon met een vochtig doekje, een dweil en een stofzuiger met een zachte opzetborstel. Door de waterdichte eigenschap kan de houtlook vloer zelfs worden toegepast in de badkamer voor een unieke sfeer.

Keramische marmerlook tegels

Marmeren tegels hebben een hele luxe uitstraling. Helaas is het natuurlijke materiaal duur in aanschaf en niet zo onderhoudsvriendelijk als mensen denken. Gelukkig zijn er ook keramische tegels met een marmerlook verkrijgbaar. Je geniet van hetzelfde luxueuze resultaat voor een lagere prijs én met minder onderhoud. Je vindt diverse marmerlook tegels op de website van totaaltegel.

Tegels met look van natuursteen

Keramische vloertegels kunnen ook lijken op andere soorten natuursteen dan marmer. Neem graniet of kalksteen als voorbeeld. Door de natuursteenlook geven de keramische tegels het interieur een chique touch. Of ze nou worden geplaatst in de woonkamer of de badkamer.

Keramische Portugese tegels

Niet iedereen is dol op tegels met een stoere of hele natuurlijke aanblik. Voor mensen die zoeken naar een speelser resultaat zijn er Portugese tegeltjes. Deze keramische tegels hebben de leukste patronen en kleurrijke motieven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie