Afbeelding
Foto: Adobe Stock

Zaken die de startende ondernemer zichzelf moet gunnen

1 september 2023 om 11:53 Partnercontent

Starten als ondernemer is erg spannend, of dat nu als ZZP’er is of wanneer je een groot bedrijf overneemt. Vaak geef je op veel gebieden je zekerheid op, van comfortabele secundaire voorwaarden tot een vast salaris. Bij veel ondernemers gaat de hand dan ook automatisch op de knip, iets wat zeer begrijpelijk is. Toch zijn er ook zaken die een ondernemer zichzelf moet gunnen. Niet alleen omdat hij of zij dit verdient door al dat harde werken, maar ook gewoon omdat het de productiviteit ten goede komt. Welke zaken je jezelf als ondernemer cadeau moet doen? Lees snel verder. 

Altijd bereikbaar 
Je kunt als ondernemer wel zeggen; ‘ik ben ’s avonds, in het weekend en tijdens de schoolvakanties niet bereikbaar’. Maar vaak snijd je jezelf daarmee in de vingers. Je verliest klanten of loopt een mooie deal mis. Een goede telefoon die altijd werkt is daarbij cruciaal. Investeren in een goede telefoon zoals de beste iPhone van het moment is dan ook aan te raden. Enerzijds is het een cadeautje aan jezelf, anderzijds verhoogt het je productiviteit. Geen telefoon meer die uitvalt, verouderd is qua besturingssysteem of te laat synchroniseert. Met de nieuwste en dus beste iPhone kun je daarnaast ook prachtige foto’s en video’s maken, deze kun je inzetten voor marketingdoeleinden van je bedrijf. Daarnaast doen we op een smartphone vandaag de dag natuurlijk veel meer, van bankieren tot vergaderen. Daarom is de beste telefoon van dat moment aanschaffen niet alleen een luxe, maar óók een investering. En vergeet ook niet meteen een goede en grote bundel af te sluiten. Deze ga je als het goed is nodig hebben. Zoek wel altijd naar een scherpe deal, want een grote bundel qua data hoeft tegenwoordig niet enorm in de papieren te lopen.  

Eerste indruk 
We kunnen er lang en kort over zijn, maar een eerste indruk maakt daadwerkelijk het verschil. Er zijn wel eens onderzoeken gedaan waaruit naar voren kwam dat mensen vaak binnen een paar seconden al een oordeel over iemand hebben. Het goede nieuws is dan weer dat je hier zelf wel invloed op kan uitoefenen door hoe je die eerste indruk maakt. Daarom is investeren in een goede, pakkende outfit een slim idee. Een goed zittend pak, perfect passende jurk en bijpassende schoenen kunnen net dat beetje extra professionaliteit uitstralen. Ook het hebben van een zakelijke (en schone!) auto draagt bij aan deze indruk. Dit hoeft niet direct een Ferrari te zijn, wellicht juist niet. Dat geeft misschien een ander signaal af dan dat je wilt. Wanneer je gasten ontvangt is het ook goed een mooie ontvangstruimte te hebben, hier zijn tegenwoordig ook hybride units voor te koop. Iets om te overwegen om een goede indruk te maken en het kan qua werk soms ook net wat lekkerder zijn om even in een andere omgeving te zijn. 

Kortom, wie zaait zal oogsten. Dat geldt ook zeker als ondernemer. Investeer in de juiste tools en je zult zien dat dit zich later gaat uitbetalen. Je bent productiever, maar ook straal je meer zelfvertrouwen uit. Indirect een signaal waarmee je betere deals sluit. Zo weet jij zeker dat jouw onderneming een succes gaat worden! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie